Toate autorizațiile emise de Primăria Capitalei, făcute publice pe internet

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 27.04.2021 - 15:12
Toate autorizațiile emise de Primăria Capitalei, făcute publice pe internet. Foto Nicușor Dan

Consiliul General al Municipiului București a făcut un pas important pentru transparentizarea activității Primăriei Generale, a anunțat primarul Nicușor Dan.

SHARE

Nicușor Dan a anunțat că pentru transparența administrației locale, a propus și s-a votat marți în Consiliul General al Municipiulu București (CGMB) transparentizarea autorizațiilor de construire în București.

„Toate autorizațiile emise de acum înainte vor fi postate pe site-ul Primăriei Generale, împreună cu informațiile adiacente, pentru ca oricine să poată verifica dacă lucrările dintr-o anumită locație au autorizație și dacă acea autorizație se respectă. În câteva luni vom face acest lucru și retroactiv, adică vom publica pe site și autorizațiile de construire emise începând cu 1 ianuarie 2018”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Primarul general a precizat că în aceeași idee a transparenței, CGMB a votat un proiect de hotărâre pentru realizarea unui audit privind ceea ce s-a petrecut în Primăria Capitalei în ultimii ani.

„Vor fi investigate 5 aspecte în cadrul acestui audit: finanțele primăriei, gestiunea patrimoniului, resursele umane, resursele IT și urbanismul.

Tot în spiritul transparenței, începând de azi, pentru orice cerere de informație publică, primăriile din București și instituțiile subordonate vor răspunde gratuit, fără a percepe o taxă de copiere”, a menționat primarul Capitalei.

Pentru domeniul social, au fost aprobate două proiecte prin care a fost împuternicit Consiliul Local al Sectorului 6 pentru a încheia parteneriate cu două organizații non-guvernamentale - Organizația Salvați Copiii și Asociația Centrul Rromilor „Amare Rromentza” - pentru realizarea unui centru-pilot pentru copiii victime ale abuzurilor sexuale, respectiv a unui centru comunitar pentru minoritatea rromilor.

„De asemenea, a fost corectat un abuz făcut de către precedentul Consiliu General, prin care taximetriștilor li s-a interzis să folosească aplicațiile de taxi de pe smartphone. Acea hotărâre a CGMB din decembrie 2017 e deja suspendată în justiție, iar CGMB a decis azi să o abroge parțial”, a menționat Nicușor Dan.


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.