Tinerii liberali aduc „Europa în fiecare localitate”. Campania debutează la Cluj: Noi căutăm soluții

DE Alin Crișan | 09.03.2024 - 14:01
Tinerii liberali aduc „Europa în fiecare localitate”. Campania debutează la Cluj: Noi căutăm soluții - Foto: Facebook/ Mara Mareș

Tinerii liberali aduc „Europa în fiecare localitate”. Campania a debutat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, unde lideri ai PNL au susținut guvernarea centrală a PNL și administrațiile locale liberale au demonstrat de fiecare dată că sunt exemple de bune practici în atragerea de fonduri.

SHARE

Tinerii liberali organizează în perioada 9 martie - 8 mai o serie de conferințe în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, prin care doresc să scoată în evidență rolul pe care fondurile europene îl au în dezvoltarea comunităților.

Tinerii liberali aduc „Europa în fiecare localitate”. Campania debutează la Cluj: Noi căutăm soluții

Campania debutează, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la eveniment urmând să participe deputatul european Daniel Buda – președinte PNL Cluj, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului României, deputatul Mara Mareș – președinte TNL, Georgiana Sima, președinte TNL Cluj, Siegfried Mureșan, deputat european, Ionel Bogdan, președinte Consiliului Județean Maramureș, Dinu Iancu Sălăjanu, președinte Consiliul Județean Sălaj, Cristian Lazăr, primarul orașului Șimleu Silvaniei și Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.

La finalul evenimentului de la Cluj, participanții vor desfășura un steag de mari dimensiuni reprezentând alăturat steagul României și steagul Uniunii Europene pentru a sublinia, în mod simbolic, importanța apartenenței la construcția europeană. Steagul va străbate toate cele 41 de județe ale țării și municipiul București.

Citește și: Adina Vălean, despre extremism: „Este o îngrijorare care persistă de ani buni în Uniunea Europeană”

Mara Mareș, președinte TNL arată că pentru generația tânără, beneficiile care reies din apartenența la Uniunea Europeană sunt un dat.

„Campania noastră, România în fiecare localitate, va cuprinde opt regiuni. Prima are loc acum, la Cluj, la dvs. și merge foarte bine deja. Prin aceste conferințe mi-am dat seama că putem nu doar să unim partidul, dar și să deschidem partidul, să-i lăsăm pe oameni să privească pur și simplu în ograda noastră, în sufletele noastre, să îi lăsăm să ne vadă, să ne audă, să ne întrebe lucruri și să ne ajute fiecare în parte, după putere și după priceperea fiecăruia.

În cazul acestei campanii naționale, am pregătit și un steag imens al Uniunii Europene, care va fi desfășurat în întreaga țară, va începe astăzi aici, la Cluj, și va parcurge fiecare județ și va poposi la  fiecare obiectiv important finanțat cu fonduri europene. Steagul nostru pe care îl vedeți veți vedea în câteva ore va face turul României.

Steagul are menirea să aducă la propriu Europa în fiecare localitate. El pornește de astăzi de la Cluj, va parcurge toate județele țării și va ajunge de 9 mai, de Ziua Europei, la București.

Vă invit să purtați cu mândrie steagul acesta, ca  un soi recunoaștere pentru generația care ne-a adus în Uniunea Europeană și ca o promisiune că noi vom duce mai departe parcursul nostru european.

Vom mapa fiecare localitate, prin 3228 de materiale video și vom arăta oamenilor modelul de succes al administrațiilor liberale, iar ei vor vedea că în spatele cuvintelor noastre stau foarte multe fapte, obiective, realizate cu banii europeni, realizate de administrații liberale, administrații competente și europene. Noi, cei din PNL și din TNL, suntem aceia care căutăm soluții. 

Liderul PNL Siegfried Mureșan a declarat că partidul liberal este partidul care contează cel mai mult din România la nivel european. 

„Partidul Național Liberal este partidul care contează cel mai mult din România la nivel european. Am văzut acest lucru săptămâna asta când a ajuns la București, Congresul PPE, cel mai important eveniment politic de anul acesta din Uniunea Europeană.

Apărăm valorile europene, apărăm justiția , apărăm dreptatea. UE este bazată pe reguli de justiție, pe liberate , pe dreptate. Anul acesta noi vom trimite în Parlamentul European colegi care se vor bate pentru România dar care știu foarte bine că pentru a obține lucruri bune trebuie să colaborăm cu ceilalți colegi din UE.

Voi prefera mereu să lucrez cu colegii pro-europeni care cred in Uniunea Europeană, decât să mă așez la masă cu un extremist. Trebuie să le spunem oamenilor că un vot dat extremiștilor este un vot pierdut.

Citește și: Turcan: „Roşia Montană ar trebui să reprezinte un caz şcoală. Fantasma ''miliardelor'' s-a năruit”

Noi, România am reușit deja să atragem 9.5 miliarde euro din PNRR-ul României. Trebuie să spunem oamenilor că o guvernare pro-europeană , așa cum este a noastră, va aduce întotdeauna câștig. PNL este partidul care știe să folosească fondurile europene obținute de europarlamentari iar primarii știu să folosească fondurile europene pentru dezvoltarea comunităților locale.

Această comasarea  a alegerilor va arăta oamenilor si mai clar că extremiștii nu au soluții și nu știu să folosească oportunitățile oferite de UE”, a transmis Siegfried.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te