Timișoara: Primarul Fritz face demolări pe terenuri de 5 hectare, în valoare de 22 mil. euro

DE Sorin Ion | Actualizat: 26.04.2023 - 16:46
Dominic Fritz spune că salba de construcții este ilegală – Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, a anunțat că va efectua operațiuni de demolare pe o suprafață totală de peste 5 hectare, terenurile valorând în total 22 mil. euro.

SHARE

Primarul Dominic Fritz a semnat dispoziții de demolare pentru recuperarea a 55.000 de metri pătrați de terenuri, în valoare de peste 22 milioane de euro, ocupate ilegal pe domeniu public al Timișoarei, scrie site-ul local Renasterea.ro.

Timișoara: Primarul Fritz face demolări pe terenuri de 5 hectare, în valoare de 22 mil. euro

Probabil, cei vizați vor ataca în instanță dispozițiile date de primăriei. Rămâne de văzut cine are dreptate în fața magistraților. Mai mult, doi dintre proprietarii de localuri vizate susțin că îl vor da în judecată pe primarul Fritz pentru prejudicii de imagine și pentru lezare  lezează demnității, onoarei și reputației, așa cum prevede Codul Penal.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz a emis şapte dispoziţii de demolare, pentru tot atâtea localuri care, susține el, ocupă abuziv domeniul public. Acestea  sunt cluburi, restaurante şi ştranduri care nu au contracte de concesiune, astfel că proprietarii nu plătesc nicio taxă şi pentru care nu există autorizaţii de construcţie sau de funcţionare şi nici avize ISU de securitate la incendii, conform declarației edilului.

Citește și: Mamă la 21 ani, actrița căreia poeții îi dedicau versuri renunță la scenă. Alege credința și pustiul

Cele şapte locaţii care urmează să fie demolate sunt Terasa Boss, Clubul Gatsby, fosta bază sportivă Electrometal, Ştrandul Termal ZHH, Terasa şi Ştrandul No Name, Ştrandul Lemon şi Clubul Heaven.

„O salbă de construcții ilegale ocupă peste 5 hectare de teren aflat în domeniul public, adică al tuturor timișorenilor. Patrimoniul orașului a fost furat bucată cu bucată, timp de zeci de ani, iar unii au făcut averi. Toate administrațiile anterioare au închis ochii, devenind astfel complice cu niște interlopi care au acaparat patrimoniul orașului. Vorbim de terenuri a căror valoare este estimată la 22 de milioane de euro. În fiecare an Timișoara a pierdut 1 milion de euro din concesiuni și alte taxe. În plus, toate aceste construcții care au fost ridicate ilegal, nu au autorizație și nimeni nu poate garanta siguranța celor care frecventează aceste localuri”, a spus primarul Dominic Fritz.

Citește și: Legătura dintre Hell's Angels România și sângerosul cartel Jalisco Nueva Generacion din Mexic

Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Bega și zona Stadion, pentru a elucida situațiile bizare raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale și au fost exploatate în scop comercial. Prin dispozițiile emise, firmele care ocupă ilegal aceste terenuri sunt obligate să își desființeze construcțiile ridicate. În caz de refuz, primăria va efectua demolările și va imputa costurile aferente.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te