Teodorovici nu renunță la tăierea bugetului Președinției: Iohannis are bani de deplasări

DE Mircea Marian | Actualizat: 07.08.2018 - 15:40
Foto Inquam Photos/George Călin

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a răspuns, la Antena 3, acuzațiilor aduse de Administrația Prezidențială, care s-a plâns că guvernul PSD sabotează această instituție, prin tăierea bugetului. Teodorovici a susținut că Iohannis are bani pentru deplasările externe.

SHARE

„Să spui că felul în care ți-ai alocat și sumele pe 2018, modul în care ai semnat contractele, mai ales felul în care cheltui banii, arăți practic că nu ai o experiență foarte bună în zona asta. De la an la an, din 2014 până astăzi cred că este singura structură publică care a dublat bugetul pe care Guvernul l-a alocat. Cred că este singura unitate publică căruia i s-a dublat bugetul. Aceste date vi le dau pe baza unui sistem pe care noi finanțele îl avem (...) La deplăsări pot să vă spun la această oră dintr-un buget de aproximativ opt milioane de lei este doar suma de 2.2 milioane de lei angajată. Există contracte pentru această sumă. Cu alte cuvinte, nu cred că este nicio problemă ca până la final de an domnul președinte să se deplaseze acolo unde planul de deplasări stabilit trebuie realizat, dacă pe șapte luni au fost suficiente două milioane de lei, până în cei opt milioane domnul președinte se poate încadra până la sfârșitul anului în cheltuielile prevăzute pentru deplasări”, a declarat Orlando Teodorovici, la Antena 3. 

El a arătat că, până acum, Administrația Prezidențială a cheltuit doar o mică parte din sumele alocate la alte capitole. 

„Din 22,2 milioane de lei pentru bunuri și servicii, avem 7.7 milioane de lei angajați astăzi, la această oră, deci aproximativ 30%, nici pe departe să fie întreaga sumă angajată. La capital, din 6.2 milioane de lei alocate pe acest an, plățile sunt făcute la nivelul 588 de mii de lei, deci undeva la 9%”, a susținut ministrul de Finanțe. El nu a răspuns însă la acuzația că guvernul PSD sabotează Summitul Inițiativei celor Trei Mări. 

Citește și: Președinția acuză Guvernul că-i sabotează proiectele externe, prin tăierea bugetului

„Astfel, reducerea, de către Guvern, a bugetului Administrației Prezidențiale este de natură să ducă la imposibilitatea de a se mai desfășura Summitul Iniţiativei celor 3 Mări, care este găzduit de România și organizat de către Administraţia Prezidenţială, pe 17 și 18 septembrie. Menționez că Summitul din acest an este un eveniment de o anvergură deosebită, care presupune participarea a 12 şefi de stat din Europa Centrală şi de Sud-Est, a Președintelui Comisiei Europene, a unor invitați de nivel înalt din Statele Unite și din conducerea instituțiilor finaciare europene și internaționale. El presupune și organizarea primei ediții a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor 3 Mări, cu peste 600 de participanți – oameni de afaceri și oficiali din cele 12 state ale Inițiativei, din restul Uniunii Europene și din SUA, din Republica Moldova, Ucraina, Georgia și Balcanii de Vest, precum și reprezentanți ai unor think-tank-uri renumite pentru componenta de dezbateri a Forumului (...) Partenerii externi ai României vor afla astfel că Guvernul blochează angajamentele internaționale ale țării noastre”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtătoare de cuvânt a Administrației Preziențiale. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te