Tăriceanu, replică pentru Dăncilă: Viorica, dacă ești captivă la Guvern, te eliberăm

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.10.2019 - 13:17
Tăriceanu a râs de fosta sa parteneră. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat-o pe Viorica Dăncilă, joi, în plenul în care se votează moțiunea de cenzură, spunând că dacă ar fi vrut să dea personal motive pentru picarea Executivului, venea cu argumente mai mult decât puternice.

SHARE

„Dragă Viorica, nu aveam intenția să iau cuvântul, pentru că am fost parteneri doi ani și jumătate. Dacă mă apucam să dau din casă, aveam argumente de 10 ori mai tari decât PNL.

M-ai atacat neelegant. Mă așteptam la altceva de la o persoană care a petrecut mult timp la Bruxelles. Știința politică spune că un premier demn de această funcție se referă la teme, nu la oameni. (...) Doamna încă prim-ministru ne spunea la începutul verii că nu a fost ea însăși, că a fost timorată. Ce să înțeleg? Că asta vă caracterizează? Jocurile de racolare a unor membri ALDE? Pe unii i-ați nominalizat miniștri. Ăștia au și pus osul la treabă. Ăsta e stilul dv? Îmi pare rău, e un stil de lumea a treia”, a spus Tăriceanu.

Azi aveți ocazia (...) ca oamenii să își aducă aminte de dv ca cineva care este ținut ostatic cu forța la Palatul Victoria. Dragă Viorica, dacă e adevărat că ești ținută ostatică împotriva voinței tale, nu trebuie să spui nimic, clipește de două ori și noi te salvăm. Și să știi că există viață și când nu mai ești premier”.

La începutul ședinței, Dăncilă a spus despre Tăriceanu că a pus umărul la „acest demers sortit eșecului.”

„Tăriceanu a fugit de la guvernare și și-a sacrificat propriul partid într-o bătaie de joc. Dl Tăriceanu a căzut în mod rușinos în capcana lui Victor Ponta și și-a asigurat un apus politic lamentabil. Ponta, premierul demisionar pe Facebook, maestrul minciunilor și expertul jocurilor de culise cu rezultate zero. O alianță de conjunctură care azi vrea să dea jos Guvernul, o adunătură de interese și oportunism”.


Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă se votează joi, în plenul reunit al Parlamentului. Guvernul se bazează pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziția deține 238 de voturi, necesarul fiind de 233 pentru a putea trece moțiunea. Până la această oră s-a citit textul moțiunii, iar premierul a ținut un discurs în Plenul Parlamentului, atacând Opoziția.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -