Tăriceanu: Pro România Social Liberală sper că va juca rolul unei busole

DE Valentin Mirică | Actualizat: 08.10.2020 - 18:46

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, speră că noul partid Pro România Social Liberală, format prin fuziunea formaţiunii sale cu Pro România, va fi o forţă politică de centru, care să poată "să menţină echilibrul" pe scena politică românească şi să joace rolul unei "busole".

SHARE

"Organele statutare ale Pro România şi ale ALDE au decis simultan să pornim la un drum împreună, să creăm o forţă mai puternică, să ne unim resursele, având în vedere că pe scena politică românească s-a constatat o puternică polarizare între cele două partide mari, o radicalizare a discursului politic şi o dorinţă manifestă a partidelor mari de a elimina de pe scena politică partidele mai mici. Decizia de fuziune de astăzi este răspunsul nostru comun la această situaţie politică. Este o decizie care este bazată şi pe experienţa noastră politică şi pe realităţile cu care ne confruntăm. Sper ca cele două echipe să fie capabile să construiască o forţă politică de centru de factură social-liberală, care să poată să menţină echilibrul pe scena politică românească, care să joace rolul unei busole, pentru că vedem că există tendinţe de derapaje grave la actuala putere şi care să militeze în continuare pentru principiile liberale, noi, din ALDE, şi pentru o politică socială coerentă, cei din Pro România", a afirmat Tăriceanu, joi, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că "liberalismul modern include responsabilitatea socială" şi că nu are "nicio îndoială" că poziţiile celor două partide vor putea fi "armonizate" pe anumite idei.

Liderul ALDE i-a îndemnat pe alegătorii celor două formaţiuni se se alăture Pro România Social Liberal.

"Construcţia noastră vrem să arate că politica românească este mai mult decât o afacere între două partide mari. O alternanţă a celor două partide mari la putere (n.r. PSD şi PNL) înseamnă un grav atentat pentru democraţie. Este nevoie de o reprezentare a tuturor opţiunilor şi suntem capabili să facem acest lucru", a adăugat Tăriceanu.

Tăriceanu a explicat că alegerile ar trebui amânate din cauza numărului mare de cazuri de coronaviurs şi a spus că "logica preşedintelui Iohannis şi a premierului Orban este una exclusiv electorală". 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.