Tăriceanu: Principalul contracandidat al lui Iohannis sunt eu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 24.07.2019 - 17:16
Călin Popescu Tăriceanu/Foto: Inquam

Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, după ce a fost desemnat candidat din partea ALDE la alegerile prezidențiale, că este dezamăgit de intrarea în această cursă a Vioricăi Dăncilă.

SHARE

Președintele ALDE susține că la negocieri i s-a spus că PSD e un partid prea mare ca să nu aibă prorpiul candidat și a avertizat că nenominalizarea sa va crea probleme în coaliția de guvernare.

„A nu avea propriul candidat nu înseamnă că partidul e mai mic. Noi ne dorim să câștigăm alegerile prezidențiale. I-am spus doamnei Dăncilă că acest lucru se poate face având un candidat comun cele trei partide – ALDE, PSD și Pro România. Dăncilă mi-a spus că președinții de organizații au spus că domnia sa trebuie să fie candidat”, susține acesta, potrivit G4Media.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu e o surpriză pentru el candidatura Vioricăi Dăncilă, dar e o dezamăgire și că va aduce probleme în coaliție.

„Eu nu voi ataca partenerii de coaliție, dar în campanie spiritele se mai înfierbântă, nu e exclus ca la nivel local să apară anumite probleme. Riscul e ca lucrurile să meargă mai prost în coaliție, după campanie. PSD nu mai crede că actuala conducere a partidului consideră câștigarea prezidențialelor un obiectiv realizabil”.

Pe de altă parte, liderul ALDE a criticat mandatul lui Iohannis și a spus că nu merită unul nou deoarece ar fi devenit
„un activist politic în vestă roșie la proteste”, ar fi închis ochii la abuzurile procurorilor și nu ar fi promovat interesele țării în Cosiliul Europei.

„Vom face tot ce e necesar ca pe 25 noiembrie Iohannis să nu mai rămână la Cotroceni. Regret decizia PSD
Vom continua să rămânem parteneri corecți în coaliția de guvernare. Candidatura separată nu prespune ruperea coaliției. Voi duce o campanie cu respect față de doamna premier Dăncilă.

Și acum ar trebui ca Dăncilă să reflecteze serios și spre finele lunii august să facem o nouă cercetare sociologică și poate PSD va găsi că e mai înțelept să mergem pe o candidatură comună. Cercetările sociologice nu o indică pe Dăncilă drept principalul contracandidat al lui Iohannis. Principalul contracandidat sunt eu”, a adăugat liderul ALDE.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -