Tăriceanu, aşteptat să-şi anunţe astăzi demisia oficială de la şefia Senatului

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.09.2019 - 13:53
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu/Foto: Inquam

Deputaţii şi senatorii s-au întors luni în Parlament pentru începutul sesiunii parlamentare.

SHARE

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat demisia de la președinția Senatului în Biroul Permanent al acestei camere, potrivit surselor Newsweek România, decizie care urmează să fie anunțată oficial la ora 16.00

Potrivit acelorași surse, liderul ALDE ar urma să își declare susținerea pentru Alina Gorghiu

_________________________


Aceştia vor alege noua componenţă a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar și un nou preşedinte, în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu va demisiona.

Alina Gorghiu urmează să fie propunerea grupului senatorilor PNL pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în această situație.

În principiu, propunerea PNL ar avea sprijinul USR şi PMP, urmând ca discuţii să fie între liberali şi UDMR în cursul zilei. Întâlnirile grupurilor parlamentare ale Senatului urmează să aibă loc, luni, de la ora 14.00.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la începutul săptămânii trecute, că ALDE iese la guvernare, în acest context urmând să demisionezi şi din funcţia de preşedinte al Senatului, demisie pe care o va depune în prima zi de lucru a sesiunii parlamentare de toamnă, potrivit Mediafax.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se întrunesc luni de la ora 13.00 pentru a-şi alege noua componenţă şi pentru a demara lucrările parlamentare în noua sesiune ordinară.

De asemenea, conform procedurii, grupurile parlamentare ale partidelor se întrunesc pentru a desemna noii lideri de grup şi pe cine vor susţine la conducerea Senatului, după o eventuală demisie a liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Grupurile parlamentare ale PSD vor stabili luni cine vor fi liderii.

Deputaţii social-democraţi au ca actual lider de grup pe Alfred Simonis.

La începutului lunii iulie CEx-ul PSD a decis înlăturarea lui Şerban Nicolae de la şefia grupului de senatori şi desemnarea, interimar, a senatorului de Mehedinţi Liviu Lucian Mazilu, potrivit Mediafax.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -