Surse: tensiuni în PNL, după negocierile cu USR-PLUS și UDMR. O ședință a Biroului Politic, anulată

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.12.2020 - 18:35
Ludovic Orban, alături de premierul propus de PNL, USR și UDMR, și co-liderul USRPLUS, Dan Barna. Sursa foto: Facebook PNL

O ședință a Biroului Politic al PNL a fost anulată de șeful partidului, Ludovic Orban, după ce fusese convocată de alți liberali, între care Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, nemulțumiți de înțelegerea făcută de USR-PLUS și UDMR, scrie presa, citând surse din partid.

SHARE

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a convocat pentru sâmbătă seară, de la ora 19:00, Biroul Politic al partidului, şedinţa fiind ulterior anulată de către preşedintele PNL Ludovic Orban, care a considerat că şedinţa nu a fost convocată statutar. Un al treilea SMS transmis membrilor conducerii liberale anunţa că BPN este amânat pentru o dată ulterioară, din cauza desfăşurării negocierilor pentru formarea unei coaliţii de guvernare, scrie news.ro, citând surse din formațiune. 

Între liderii liberali nemulțumiți de înțelegerea încheiată de Ludovic Orban cu celelalte partide din coaliție se numără atât Sighiartău, cât și Rareș Bogdan, care ar fi criticat cedarea ministerelor Dezvoltării și Fondurilor Europene, scrie și Hotnews.  

Lui Ludovic Orban i s-ar fi reproșat că a acceptat astfel de concesii pentru a-şi asigura preşedinţia Camerei Deputaţilor.

De altfel, discuţiile PNL-USR PLUS-UDMR au fost suspendate aproximativ o oră pentru calificarea situaţiei din PNL.

Schimbul de mesaje s-a făcut prin Secretariatul general al PNL.

„Bună ziua! Se convoacă şedinţa BPN astăzi, la ora 19:00, prin sistem videoconferinţă. Datele pentru conectare vă vor fi trimise în timp util”, este mesajul transmis de Sighiartău prin SMS membrilor forului de conducere al PNL.

Ulterior, liderul PNL Ludovic Orban a transmis un alt mesaj în care contesta modul de convocare a şedinţei.

„Vă transmit acest mesaj important din partea domnului Preşedinte Ludovic Orban:  Biroului Politic Naţional al PNL va fi convocat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfăşurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de preşedintele PNL. Ludovic Orban”, este conţinutul mesajului. Apropiaţi ai liderului liberal afirmă că persoanele din conducerea PNL care au convocat şedinţa BPN au folosit abuziv sistemul de SMS al partidului, fără să aibă îndeplinite condiţiile de convocare a  BPN.

Un al treilea mesaj transmis tot prin intermediul secretariatului este: „Bună seara. Având în vedere faptul că negocierile privind coaliţia de guvernare nu s-au finalizat şedinţa BPN se amână pentru o dată ulterioară”. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te