SURSE Nicolae Ciucă a cerut ca PNL să fie la guvernare ca „o garanție împotriva oricăror derapaje”

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.04.2023 - 12:04
Nicolae Ciucă - Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a spus, în cadul reuniunii liderilor liberali din această seară, că PNL va rămâne la guvernare pentru a asigura stabiliatte și pentru a împiedica derapaje de orice fel.

SHARE

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că liberalii vor rămâne la guvernare „ca o garanție împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau în politica externă”.

În curând va avea loc rotația premierilor, iar Nicolae Ciucă îi va lăsa locul lui Marcel Ciolacu în funcția de premier.

„Într-o lume în curs de polarizare, România aparține astăzi lumii libere și prospere. Dar acest statut, nu ne pune la adăpost de amenințări.

Citește și: Mircea Geoană: Suntem dispuşi să mergem atât de departe, cât este doritoare Republica Moldova

Suntem o țară de graniță a acestei lumi dezvoltate și în această calitate suntem supuși riscurilor destabilizării. De aceea asigurarea stabilității politice și administrative este foarte importantă pentru perioada următoare. De aici și rolul pe care îl avem ca partid pe scena politică.

Nicolae Ciucă a cerut ca PNL să fie la guvernare

România are nevoie de politică matură și de o guvernare stabilă. Iar șansa PNL este să joace cartea politicii echilibrate. Aș spune chiar mai mult, PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanție împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau în politica externă”, a zis Ciucă potrivit unor surse.

Totuși, Ciucă nu vrea rămânerea la guvernare cu orice preț.

„Corectitudinea trebuie reinstaurată în politică. Iar cine va face acest lucru va avea numai de câștigat în ochii românilor. PNL va respecta Protocolul și rotativa la guvernare. Este și un moment bun de a ne pune în evidență calitățile pe care le avem, respectiv corectitudinea, seriozitatea, responsabilitatea etc. Cu toate acestea nu vom accepta să rămânem la guvernare cu orice preț”.

Ce s-a decis în ședința Coaliției

Coaliția de guvernare a decis să reducă cheltuieli bugetare cu 20 de miliarde, fără a tăia de la investiții. De asemenea, s-a decis reducerea numărului de membri din consiliile de administrație și reducerea valorii indemnizațiilor de ședință.

Ministerul Finanțelor a prezentat o situație prin care se propune reducerea de cheltuieli pentru încadrarea în deficitul bugetar. În paralel se vor lua și măsuri de creștere a colectării taxelor, accizelor. Coaliția a fost de acord cu măsurile propuse de Minsterul de Finanțe.

În cursul zilei de azi, Marcel Ciolacu a vorbit de o serie de măsuri părintre care eliminarea bonusurilor în aparatul de stat. Președintele PSD Marcel Ciolacu solicită o „curăţenie generală în cheltuielile publice”, eliminarea „bonusurilor de lungă durată”.

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar, iar toate ministerele şi celelalte instituţii ar trebui să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajaţi care, pe lângă salariu, primesc şi pensie de la stat. 

”Solicit deci o curăţenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiţii”, subliniază Marcel Ciolacu.

Citește și: Ciolacu vrea să taie sporurile „imorale”. Cele mai mari sunt la Guvern- 2000 lei/lună, Senat - 3.000

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te