Stroe: Demisia lui Ciucu de la PNL Bucureşti nu influenţează alianţele locale și obiectivele PNL

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.03.2023 - 14:07
Ionuț Stroe spune că demisia lui Ciucu de la PNL Bucureşti nu influenţează alianţele locale și obiectivele PNL - Foto: Facebook/Ionut Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe afirmă că demisia lui Ciprian Ciucu de la PNL Bucureşti este doar o chestiune administrativă, care nu influenţează în niciun fel alianţele locale, pe sectoare, existente în momentul de faţă, aşa cum nu influenţează obiectivele politice PNL.

SHARE

„Demisia domnului Ciucu de la conducerea organizaţiei Bucureşti este doar o chestiune administrativă, care ţine de politica internă a PNL.

Această decizie a sa nu influenţează în niciun fel alianţele locale, pe sectoare, existente în momentul de faţă. Aşa cum nu influenţează obiectivele politice ale PNL Bucureşti”, a declarat Stroi pentru News.ro.

El a precizat că motivul demisiei lui Ciucu „stă în constrângerile de timp, precum şi în dorinţa sa de a se concentra mai mult pe administraţia locală de la sectorul 6, ceea ce este perfect normal”.

În ceea ce priveşte succesorul lui Ciucu la conducerea filialei Bucureşti a partidului, Ionuţ Stroe şi informaţiile referitoare la desemnarea lui Sebastian Burduja în acest post, purtătorul de cuvânt al PNL e subliniat că „decizii referitoare la persoane nu au fost luate până la acest moment”.

„Preşedintele PNL va propune numirea unui interimat în următoarea şedinţă de Birou Politic Naţionalde la începutul acestei luni, dar decizii referitoare la persoane nu au fost luate până la acest moment.

Ne vom asigura că va fi o persoană care să cunoască administraţia Capitalei şi care să conducă cât mai bine organizaţia politică locală, astfel încât politicile PNL Bucureşti să răspundă nevoilor cetăţenilor”, a explicat Stroe.

Stroe: Demisia lui Ciucu de la PNL Bucureşti nu influenţează alianţele locale și obiectivele PNL

Întrebat dacă demisia lui Ciucu are legătură cu eventuale solicitări din partea partidului de a face alianţă locală cu PSD, Stroe e replicat: „Nu, în mod categoric nu s-a pus problema. Conducerea PNL nu i-a impus domnului Ciucu niciun fel de alianţă sau colaborare în plan local.

La nivel naţional, PNL şi-a asumat guvernarea şi protocolul de colaborare cu PSD şi UDMR, pe care se bazează această coaliţie, având în vedere contextul internaţional dificil şi cadrul în care funcţionează şi economia României, la nivel european.

Însă această situaţie este aplicabilă la nivel naţional. Fiecare organizaţie judeţeană (precum şi cea a Municipiului Bucureşti) are un cadru în care funcţionează. Vorbim despre 42 de situaţii diferite, de 42 de configuraţii distincte ale consiliilor judeţene şi a Consiliului General din Bucureşti. Conducerea locală îşi cunoaşte şi îşi stabileşte priorităţile”.

El a exclus şi varianta în care Ciprian Ciucu ar fi adresat anumite solicitări conducerii PNL şi ar fi fost refuzat.

„Nu a fost vorba despre aşa ceva. Discuţii între liderii organizaţiilor din teritoriu şi conducerea centrală au loc frecvent. Acesta este şi mecanismul pe care funcţionează un partid.

Însă aceste lucruri sunt cunoscute, atât la centru cât şi în teritoriu. Orice discuţie care are loc pe plan intern, pe această curea de transmisie cu organizaţiile, se poartă pe nişte coordonate oneste.

Ciprian Ciucu a explicat motivele demisiei sale, sunt cele pe care şi PNL le cunoaşte”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PNL.

De asemenea, el a relatat că Ciprian Ciucu a avut o discuţie cu conducerea partidului înainte de a-şi anunţa demisia în mod public.

„A avut loc o discuţie în care şi-a prezentat punctul de vedere, iar noi am înţeles. Este absolut firesc ca liderul organizaţiei politice a Capitalei să anunţe conducerea centrală înainte de a lua o astfel de decizie”, spune Stroe.

Întrebat dacă va avea PNL candidat la primăria generală sau dacă va avea candidat comun cu PSD, Ionuţ Stroe a declarat:

„Sigur că PNL are oameni foarte bine pregătiţi care pot candida şi sigur că avem această opţiune. Însă nu vom intra în jocul partidelor mici de opoziţie, care forţează o retorică electorală.

Nu ne interesează aceste discuţii la acest moment. Când va fi momentul, vom lua o decizie, evident în baza unor cercetări solide.

Citește și: VIDEO Atac cu drone în Rusia. Una s-a prăbușit lângă o stație Gazprom din regiunea Moscova

Aşa cum am mai spus, prioritatea noastră acum este guvernarea şi, punctual, în plan local, situaţia Bucureştiului.

De aceea am trasat actualului primar general un set de 10 obiective legitime, care urmează să fie supuse evaluării, pentru că vrem o administraţie performantă la Capitală”.

În ceea ce priveşte existenţa unor măsurători pe Bucureşti cu privire la liderii PNL, el a apreciat că o discuţie pe tema alegerilor de anul viitor este prematură acum, mai ales că ”până atunci se pot schimba multe”.

Citește și: VIDEO Rusia amenință cu Tsar Bomba, ce ucide 6 milioane de oameni. Ce poate „primi” în schimb

„Desigur că vom face o serie de măsurători specifice, dar la timpul potrivit. Până atunci nu vreau să dau curs unor speculaţii şi nici să lansez altele noi.

Să ne apropiem mai mult de momentul alegerilor şi vom putea avea un răspuns mult mai clar conturat. Aşa cum spuneam, PNL are, în mod categoric, oameni bine pregătiţi pentru a candida la Capitală”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te