Stroe: Alianţa PNL-PSD a fost creată pentru ca marile proiecte ale Bucureștiului să poată fi făcute

DE Alin Crișan | 03.04.2024 - 19:23
Stroe: Alianţa PNL-PSD a fost creată pentru ca marile proiecte ale Bucureștiului să poată fi făcute - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că Alianţa PNL-PSD a fost creată pentru ca marile proiecte ale Bucureștiului să poată fi realizate.

SHARE

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, afirmă, după ce a participat la evenimentul care a marcat extinderea magistralei de metrou M4, că la Bucureşti, Alianţa PNL-PSD a fost creată pentru ca marile proiecte ale oraşului să poată fi realizate. El dă asigurări că vor fi depuse toate eforturile astfel încât Cătălin Cîrstoiu sa aibă un rezultat record, iar după 9 iunie ”Bucureştiul să aibă în sfârşit un primar cu viziune”.

Stroe: Alianţa PNL-PSD a fost creată pentru ca marile proiecte ale Bucureștiului să poată fi făcute

”La Bucureşti, Alianţa PNL-PSD a fost creată pentru ca marile proiecte ale acestui oraş să poată fi realizate. Un mare proiect este şi cel al primarului Daniel Băluţă, de extindere a magistralei de metrou M4 Gara de Nord- Gara Progresul. Alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, şi candidatul PNL- PSD pentru Primăria Capitalei, Catălin Cîrstoiu, am participat la evenimentul ce marchează extinderea magistralei de metrou M4.

Este un proiect unic, foarte important, primul de acest gen pe care o primărie din România şi-l asumă. PNL Sector 4, organizaţia pe care o conduc, a avut în ultimii 8 ani maturitatea politică necesară pentru a susţine proiectele importante, precum această magistrală sau staţia de metrou Tudor Arghezi şi parcarea tip Park and Ride, pe care o vedeţi în fotografii şi care era azi plină de maşini. Interesul cetăţenilor este peste apartenenţa politică a primarilor! Vom continua în acelaşi fel”, a scris Stroe pe Facebook.

Citește și: Iohannis, despre faptul că România are cea mai mare inflaţie din UE: „Redresarea va fi rapidă”

În opinia sa, este nevoie de colaborare între sectoarele din Bucureşti şi localităţile limitrofe, întrucât problemele de transport ale bucureştenilor nu se opresc la limitele de sector, iar ”alianţa PNL- PSD pune pe primul loc proiectele majore pentru bucureşteni”.

”Vom depune toate eforturile astfel încât Cătălin Cîrstoiu sa aibă un rezultat record, iar după 9 iunie Bucureştiul să aibă în sfârşit un primar cu viziune, care ştie ce are de făcut şi poate să ducă proiectele la bun sfârşit”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PNL.
Primăria Sectorului 4 a postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP) documentaţia de atribuire referitoare la licitaţia publică în vederea desemnării constructorului magistralei de metrou M4 Gara de Nord - Gara Progresul.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Primăria Sectorului 4 a depus deja cererea de finanţare în valoare totală de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, care vor fi accesaţi prin „Programul Transport” al Uniunii Europene 2021-2027. Traseul noii linii de metrou M4 va avea un număr de 14 staţii, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între staţia Gara de Nord 2 şi staţia Gara Progresul, şi care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 şi 5, precum şi al comunei Jilava din judeţul Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te