Strategia Opoziției pentru a amâna dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură

DE Adelina Sahlean | 02.10.2019 - 13:09
Plenul Camerei Deputaților/Foto: Inquam

Partidele de opoziție nu s-au resemnat cu decizia Birourilor Permanente Reunite (BPR) care au stabilit că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă să fie dezbătută și votată sâmbătă și plănuiesc să impună un nou calendar pentru săptămâna viitoare, potrivit G4media.

SHARE

Concret, bazându-se pe faptul că PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR au mai mulți parlamentari în Camera Deputaților și în Senat decât PSD, cei din Opoziție vor ca la ședința de plen reunit stabilită pentru azi la ora 15:00 să răstoarne decizia BPR.

Strategia Opoziției se bazează pe articolul 20 din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului care presupune că, în mod excepţional, în orice şedinţă comună, preşedintele Camerei Deputaţilor sau preşedintele Senatului poate propune, pentru motive temeinice, modificarea ordinii de zi şi/sau a programului de lucru, la cererea unuia dintre birourile permanente sau a unui grup parlamentar din oricare Cameră.

De altfel, preşedintele PRO România, Victor Ponta, a declarat miercuri că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi dezbătută şi votată lunea viitoare, susţinând că în Birourile permanente reunite s-a votat împotriva regulamentului.

„Prin forţa raţiunii, dincolo de Iordache şi alţii, mai suntem oameni normali, o să o dezbatem şi o să votăm luni (…). Nu contează ce au votat, pentru că ceea ce au votat ei este ilegal şi împotriva regulamentului”, a precizat Ponta, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

Ponta a făcut această precizare după ce a fost întrebat dacă se gândeşte să boicoteze votul de sâmbătă pe moţiunea de cenzură.

Și Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, a anunțat miercuri că opoziția are o strategie legată de votarea moțiunii de cenzură, pe care PSD vrea să o împingă sâmbătă, dar a refuzat să îl facă public.

Stelian Ion (USR) a anunțat miercuri o strategie comună a Opoziției: ”Am vorbit cu colegii, i-am mobilizat pe toți. Parlamentarii USR sunt mobilizați și vor veni la Parlament. Deciziile privind strategia vor fi comune ale Opoziției”.

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă să fie citită azi și votată sâmbătă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -