Sorin Grindeanu vrea o navă oficială pentru demnitari. ”E un standard pe care trebuie să îl atingem”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.03.2023 - 17:29
Avionul folosit de Klaus Iohannis pentru vizita în Japonia Foto: Facebook/BoardingPass

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor vrea o navă oficială pentru demnitari, după ce președintele Klaus Iohannis a mers în vizită în Japonia cu un avion privat. El spune că este un standard pe care România trebuie să-l atingă..

SHARE

Sorin Grindeanu vrea o navă oficială pentru demnitari. Declarația ministrului Transporturilor vine după ce în spațiul public au apărut imagini cu avionul privat folosit de președinte pentru delpasarea în Japonia. 

Șeful de la Transporturi a spus că statul român are nevoie de o aeronavă oficială care să deservească Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi celelalte instituţii ale statului, conform Digi 24.

Sorin Grindeanu vrea o navă oficială pentru demnitari. ”E un standard pe care trebuie să îl atingem”

„O chestiune pe care statul român, din punctul meu de vedere, trebuie să o rezolve - şi îmi asum acest lucru, chiar dacă voi atrage critici. La fel cum alte state din lumea aceasta au o aeronavă oficială,

 eu cred că şi statul român e necesar să aibă aşa ceva, care să deservească Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi celelalte instituţii, pentru că de foarte multe ori, poate e cazul şi acum, la această vizită

 (a preşedintelui Klaus Iohannis în Japonia - n.r.), inclusiv dumneavoastră, presa, când mergeţi în anumite deplasări, cred că ar fi mult mai facil să se întâmple în mod organizat şi împreună cu toată

 delegaţia oficială. Eu cred că e un standard pe care trebuie să îl atingem şi noi şi e nevoie de aşa ceva”, a spus Grindeanu la Palatul Parlamentului.

Citește și:  Iohannis, la New York cu un avion privat Falcon 8X. Rata medie de închiriere, 10.700 USD/oră

Oficialul a adăugat că subiectul cumpărării de către stat a unui avion prezidenţial este mai vechi şi „toată lumea a fugit de aşa ceva”, pentru că nu au vrut să fie li se reproşeze astfel de cheltuieli, potrivit Agerpres.

Citește și: Cum arată avionul folosit de Klaus Iohannis pentru vizita în Japonia. A făcut escală la Sibiu

„Eu cred că e necesară această cheltuială. În momentul în care ai o aeronavă de acest tip, cred că lucrurile sunt transparente la maxim, pentru că sunt cât se poate de clare.

De aceea, eu consider că - sigur, nu se poate pe bugetul anului 2023 sau în viitorul imediat apropiat - în viitor trebuie să ne asumăm lucrurile astea, chiar dacă ar putea părea, dacă o judeci într-o cheie populistă, că e un minus.

Nu e aşa”, a explicat ministrul.

Grindeanu a adăugat că pe vremea în care a fost premier a mers în vizite doar cu avioane TAROM.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te