Sorin Grindeanu renunță la salariul de 10.000 euro de la ANCOM pentru echipa PSD Ciolacu-Firea

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.08.2020 - 23:01

Fostul premier Sorin Grindeanu renunță la funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și se reîntoarce în viața politică.

SHARE

El va candida pentru un post de prim-vicepreședinte la Congresul PSD din 22 august.

"Voi reintra în politică, nu am lipsit la nicio campanie din ultimii 20 de ani şi tot ce-mi doresc este să redevenim echipa câştigătoare de la PSD Timiş. Îmi depun candidatura pentru prim-vicepreședinte, pentru că am luat decizia să ma reîntorc în politică într-o echipă din care fac parte nu doar Marcel, eu și Gabi Firea… sunt mulți (...) Am încredere în Alfred Simonis, în Eugen Dogariu, în Sebastian Răducanu, în Călin Dobra şi în Voichiţa Lăzureanu, care ştiu că va face o figură excelentă în aceste alegeri, cât şi în toţi ceilalţi candidaţi”, a declarat Sorin Grindeanu.

Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, a susţinut că este prima dată când cineva din judeţ "candidează cu şanse clare la o funcţie atât de importantă la nivel naţional".

"Prin Sorin avem certitudinea că Bucureştiul va înţelege că în Banat şi Ardeal politica se face altfel, că trebuie să ne recalibrăm mesajul şi să facem lucrurile diferit. Sorine, cu tine acolo am convingerea că lucrurile vor fi aşa", a afirmat Alfred Simonis.

Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu echipa de campanie a PSD Timişoara şi cu candidata la Primăria Timişoara, Voichiţa Lăzureanu, prima femeie din PSD Timiş nominalizată pentru această funcţie şi cu o şansă reală la victorie, potrivit comunicatului.

Prin reîntoarcerea în viața politică și în PSD, Sorin Grindeanu renunță la postul de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), pe care îl ocupă din  7 noiembrie 2017, și la un salariu de aproape 10.000 de euro pe lună. 

Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a încasat anul trecut venituri nete de 528.221 de lei, echivalentul a peste 44.000 de lei pe lună.

ANCOM nu este instituție bugetară, ci este o autoritate publică autonomă sub control parlamentar, finanțată integral din venituri proprii, venituri pe care le obține în cea mai mare măsură de la operatorii de comunicații prin tarifele de utilizare a spectrului radio ori a resurselor de numerotație alocate.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.