SONDAJ Cum apreciați decizia lui Moise Guran de a renunța la jurnalism și de a intra în politică?

DE Newsweek România | Actualizat: 16.01.2020 - 12:17
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Jurnalistul Moise Guran, realizatorul emisiunii România în Direct de la Europa FM, a anunțat că renunță definitiv la jurnalism pentru a se implica în politică.

SHARE

„Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societății, iar deontologia se referă la regulile meseriei.

Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societății, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea.

Potrivit jurnalistului, această decizie a luat-o în serios abia după „sperietura pe care am tras-o cu toții pe 10 august 2018”, întrebându-se dacă ceea ce poate face pentru societate ca jurnalist este suficient.

„Să fim sinceri cu noi înșine, în acești ani răul s-a produs, democrația a fost salvată, dar instituțiile publice sunt praf, economia stă pe un butoi de pulbere, iar noi toți vom avea mult de reparat la țara noastră, pentru a putea spune că acea revoluție din mințile și din sufletele celor care am fost în stradă chiar a reușit, chiar a dus lla reformarea României.

Așa că, da intru în politică. Las totul în urmă, definitiv, căci nu există cale de întoarcere la meseria pe care am făcut-o până acum, pentru a merge acolo unde se iau decizii”, a transmis jurnalistul, într-un comunicat.

„Ceea ce am anunțat este că intenția mea este să mă înscriu în USR, tocmai pentru că am o compatibilitate evidentă și cu cei de la PLUS, care sunt mai degrabă de vârsta mea și pe profilul meu, decât cei de la USR, care sunt mai tineri și care au o forță evidentă ce trebui pusă pe o direcție care să le folosească și lor, și țării noastre. De aceea cred că dialogul cu cei de la USR se poate face mult mai bine din interiorul USR”, a declarat fostul jurnalist la Digi24.

Cum apreciați decizia lui Moise Guran de a renunța la jurnalism și de a intra în politică?

 

Votați aici

 

_______________________________________________

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -