Siegfried Mureșan va coordona politicile bugetare în Grupul PPE din Parlamentul European (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 05.07.2024 - 11:10
Siegfried Mureșan va coordona politicile bugetare în Grupul PPE din Parlamentul European - Foto:Facebook / Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan va coordona politicile bugetare în Grupul PPE din Parlamentul European. „Mă voi asigura că țara noastră primește cel mai mare nivel posibil de fonduri europene”, a transmis politicianul.

SHARE

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) - reconfirmat vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European în luna iunie - va fi responsabil de bugetul Uniunii Europene și politicile structurale în noul mandat al Grupului. Decizia a fost luată la reuniunea Grupului PPE din săptămâna aceasta, care are loc în Portugalia.
 
Din această poziție, Siegfried Mureșan va coordona toată munca și toate deciziile Grupului PPE - cel mai mare grup politic din Parlamentul European - în ceea ce privește bugetul european, inclusiv negocierile privind viitorul Buget Multianual al Uniunii Europene post-2027.

Siegfried Mureșan va coordona politicile bugetare în Grupul PPE din Parlamentul European 

„Mă bucur că voi continua să coordonez acest capitol important din partea Grupului PPE. Am coordonat politicile bugetare ca vicepreședinte și în precedentul mandat, când am obținut sprijinul Grupului pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România.
 
În noul mandat din Parlamentul European, vom negocia viitorul Buget Multianual al Uniunii Europene de după 2027. Bugetul multianual, întins pe 7 ani, este instrumentul din care țara noastră primește cea mai mare parte a fondurilor europene nerambursabile pentru investiții și pentru subvențiile agricole. Din actualul exercițiu financiar multianual, România beneficiază de aproximativ 46 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă 16,5% din produsul intern brut al țării.
 
Mă aștept ca negocierile pentru următorul exercițiu financiar european să fie unele foarte intense fiindcă trebuie să finanțăm, din bugetul UE, atât prioritățile tradiționale ale Uniunii, precum agricultura și coeziunea, cât și noile priorități, precum digitalizarea, tranziția verde și întărirea siguranței. De aceea, cu atât mai important este să ne asigurăm că vor fi bine apărate fondurile europene pe care le va primi România în următorul exercițiu financiar.
 
Ca vicepreședinte pentru buget al celui mai mare grup politic din Parlamentul European, mă voi asigura că țara noastră primește cel mai mare nivel posibil de fonduri europene în viitorul exercițiu financiar”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European.

Textele publicate în această rubrică sunt advertoriale plătite conform Legii 334/2006 privind finanțarea activităților partidelor politice și a campaniilor electorale

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te