Șerban Nicolae: Nu cred că vreun senator PSD va susține ridicarea imunității lui Tăriceanu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 29.05.2019 - 15:35
Foto Inquam Photos/George Călin

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, spune că nu crede că senatorii PSD vor vota în plen pentru ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în cazul căruia DNA a cerut încuviințarea începerii urmăririi penale.

SHARE

După votul din Comisia juridică, care a dat undă verde pentru ridicarea imunității pentru șeful Senatului, Șerban Nicolae a discutat cu Tăriceanu în biroul acestuia de la Senat.

„Eu nu cred că vreun social-democrat, vreun coleg de-al meu din grup al cărui lider încă sunt, să își fi schimbat opinia și să fi ajuns la concluzia că trebuie să îmbrățișăm formele de abuz care au paralizat România atâta vreme”, a declarat Șerban Nicolae, potrivit Mediafax.

De asemenea, el susține că senatorii din Comisia juridică nu ar fi trebuit să dea un vot, ci doar să constate îndeplinirea condițiilor legale.

Citește și Comisia juridică a Senatului i-a ridicat imunitatea lui Tăriceanu. Poate fi anchetat de DNA

„A fost o chestiune confuză. E anormal ca membrii Comisiei juridice să voteze de două ori, o dată în comisie și o dată în plen, pe o chestiune care ține de procedură penală. E anormal. E ca un judecător care a intrat o dată în vreun complet și ar mai intra o dată în alt complet pe aceeași speță.

La acest nivel, Comisia juridică nu ar trebui să facă altceva decât să verifice îndeplinirea condițiilor procedurale, să fie o sesizare formulată de procuror general, sa fie membru al guvernului, de un senator în timpul mandatului. Din punctul meu de vedere nu aveam ce să votăm. Era doar o constatare, pentru că decizia aparține plenului”, a declarat Șerban Nicolae, întrebat de ce unii social-democrații au părăsit sala Comsiei Juridice, înainte de vot.

După șase luni de amânare și la doar câteva zile după ce PSD-ALDE au pierdut alegerile europarlamentare, Comisia Juridică a Senatului a decis miercuri ridicarea imunității în cazul liderului ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru care DNA a cerut încuviinţarea începerii urmăririi penale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.