Senatorii, asaltați cu mesaje de la antivacciniști în ziua votului pentru certificatul verde

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 28.10.2021 - 12:46
George Simion și parlamentarii AUR au fost acuzați că au încercat să blocheze lucrărrile comisiei care discuta despre certificatul verde

Senatorii au dezbătut miercuri proiectul potrivit căruia personalul instituțiilor și unităților publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital verde, care atestă imunizarea față de COVID-19.

SHARE

Proiectul de lege, inițiat de parlamentari PNL și UDMR, prevede că obligativitatea deținerii unui certificat verde care să ateste imunizarea față de COVID-19, prin vaccinare sau prin trecerea prin boală, se aplică autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan.

Legea prevede că raporturile de serviciu se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, dacă angajatul nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19.

Proiectul legislativ a fost respins miercuri de Senat și urmează să fie dezbătut și votat și în Camera Deputaților, care este camera decizională. 

Citește și: Obligativitatea prezentării certificatului digital COVID-19 la locul de muncă, respinsă de Senat

 

Sute de telefoane și mesaje de la antivacciniști

În ziua votului, senatorii au fost asaltați cu sute de telefoane și mesaje SMS de la antivacciniști și de la românii care se opun introducerii obligativității certificatului verde. De asemenea, parlamentarii au primit mesaje și pe mesageria paginilor oficiale de Facebook. 

Grupurile de antivacciniști, care miercuri au trimis sute de mesaje către senatori, au primit numerele de telefon ale politicienilor de la AUR, potrivit surselor Newsweek România. 

Senatorilor li s-a cerut să nu voteze proiectul de lege privind obligativitatea ca anjații din sistemul public și de la privat să prezinte un certficat verde pentru a mai fi primiți la muncă. 

„Bună ziua !!!,ca și cetățean al acestei țări ca rugam sa nu votați afirmativ legea obligativității certificatului verde!!!! Va mulțumesc anticipat !!!”, astfel suna unul dintre mesajele primite de parlamentari.

Citește și: „Patrioții” cad pe capete. Antivacciniștii ajung la spital sau mor după protestul din 2 octombrie

„Buna seara! Va rugam frumos sa scoateți certificatul verde din România! Dumnezeu ne-a creat liberi!”

„Avand in vedere ca toti oamenii imunizati sau nu, contacteaza boală si o transmit mai departe, ca unii avem alte boli grave si imunizarea cu aceste seruri poate ne-ar agrava bolile sau ne-ar omori, Va rog sa nu votați proiectul de lege referitor la condiționarea dreptului la munca, certificatul verde.”

„Fiindca ati fost votat ca sa ne reprezentati drepturile, va scriu, reamintindu-va ca dreptul la munca si viata neputand fi restrictionat, va rog sa votati contra certificatului verde. UE necerand asa ceva, incalcati drepturile cetatenilor iar noi, vom fi f atenti la toti cei ce voteaza ce anume voteaza, ca astfel sa stim la noile alegeri cine ne reprezinta drepturile cu adevarat. Multumim pentru intelegere”, se arată într-unele dintre sutele de mesaje primite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te