Se ascut "cuțitele" în coaliție. Un lider PNL dă de pământ cu Rafila: "Este un manager incompetent"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.05.2023 - 12:31
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila - Foto: Facebook/Alexandru Rafila

Se ascut "cuțitele" în coaliție după seria crizelor și grevelor care degenerează tot mai mult în România în ultimele zile. Acum a venit rândul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila să fie atacat în termeni duri chiar din interiorul coaliției, de un lider PNL de la Cluj.

SHARE

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a izbucnit la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pe care îl acuză de incompetență în ceea ce privește activitatea de management.

Se ascut "cuțitele" în coaliție

„Din punctul meu de vedere, domnul Rafila fie este un manager incompetent, nu mă refer la calitățile lui ca medic, că nu le cunosc, nu știu în ce domeniu al medicinei activează, dar ca manager, din ceea ce văd eu, fie este un manager incompetent, fie este de rea voință și are alte planuri și interese ascunse.

Din punctul meu de vedere, dacă are aceste interese, nu ar avea ce să caute în poziția de ministru.

De altfel, există multe domenii în această țară în care ajung unii foarte sus, un fel de Mesia, considerați ca fiind de neînlocuit, și pe acest considerent li se permite să facă tot ce vor ei, ca și când nimeni altcineva nu ar avea dreptul să îi conteste calitățile. Atunci, oamenii aceștia care cred că dețin adevărul absolut, sunt foarte greu de oprit, pentru că cei mai periculoși oameni sunt cei care cred că știu totul”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, la radio Napoca.

Citește și: DOCUMENT Un director financiar de spital câștigă 10.000 de lei lunar. Rafila vorbea „3.000 de lei”

Liderul PNL Cluj a subliniat că, înainte de a fi numit ministru, Rafila era văzut ca un reprezentant al societății civile care avea expertiză în domeniul sănătății. Mai mult, Rafila era considerat de PSD drept un expert în gestionarea pandemiei de COVID-19 și că aducea "soluții miraculoase". 

„Domnul Rafila, înainte de a fi numit ministru, era o persoană care a venit din societatea civilă, care reprezenta sistemul de sănătate, vorbea pe toate posturile despre cum stăpânește COVID-ul și venea cu soluții miraculoase, 'oau, extraordinar, el ar trebui să conducă ministerele, că e de specialitate, nu e politician'.

Citește și: Rafila, despre cumulul pensiilor speciale cu salariul: Cât timp este legal nu văd o problemă

Politicienii au spus bine, nu punem un om de la partid, și numesc un profesionist, cum considerați, pe domnul Rafila. Uitați-vă  la domnul Rafila ce face, pus din societatea civilă, pus din afara sistemului politic. Atunci vă întreb eu: pe cine să mai numească politicienii? Că ei nu sunt buni... Pornim de la premisa că politicienii nu sunt buni, ceea ce e o falsă problemă. Pot exista profesioniști în partide, chiar e de dorit să se întâmple asta. Dar în momentul în care politicienii aduc oameni din afară și îi pun în poziția de ministru, vă întreb eu: tot politicienii sunt de vină? (...)

La vremea respectivă toată lumea era cu Rafila în sus, Rafila în jos, domnul care se pricepe cu Covidul, se vedea președinte deja. Acum, dintr-o dată Rafila nu mai e bun. E foarte dificil pentru clasa politică să găsească omul potrivit”, a explicat Tișe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te