Scandal în USR-PLUS după ce Vlad Voiculescu nu mai vrea să fie viceprimar al Capitalei

DE Mircea Marian | Actualizat: 21.12.2020 - 14:00
Avocatul Dumitru Dobrev Foto: Facebook

Avocatul Dumitru Dobrev, care în octombrie a demisionat din Biroul Național al USR, a criticat faptul că PLUS a impus, în detrimentul USR, un viceprimar al Capitalei, pe stomatologul Horia Tomescu, în locul lui Vlad Voiculescu.

SHARE

„Vlad Voiculescu, în urma negocieri, a fost desemnat să deschidă lista de consilieri generali și s-a negociat pentru el o funcție mai vizibilă în considerarea marii sale notorietăți și pentru că a fost un potențial candidat la funcția de Primar General care a făcut pasul înapoi. Deci asta înseamnă că poziția de vice a lui VV a fost ”intuitu personae” nicidecum trasă la sorți.

Acum mă întreb, e corect oare ca USR să fie pus în fața faptului împlinit și să i se comande ca unui răcan - uite un Tomescu, ia și votează-l, hai executarea? Bașca, parcă eram fuzionați, suntem un singur partid, de ce să mai punem problema de USR vs PLUS? Parcă era cu unitate pentru binele românilor sau cum?
 
Și asta în condițiile în care iată ce zice Protocolul de colaborare al Alianței:
”(3) La Consiliul General al Municipiului București, Alianța va susține și vota ca viceprimar pe Vlad Voiculescu de la PLUS. În cazul în care Alianța poate impune ambii viceprimari, al doilea viceprimar va fi desemnat de USR.”
 
Ieri, Dacian Cioloș si Dan Barna au făcut turul presei cu declarații despre cum desemnările în funcțiile politice care revin USR PLUS vor fi făcute transparent și meritocratic: „Așa cum am spus-o de fiecare dată, ideea de recompensă nu poate însemna un rabat de la principiul înnoirii și profesionalismului. Funcțiile de demnitate publică nu pot fi și nu trebuie privite drept cadouri pe care cineva să le împartă. Trebuie să dăm exemplu celorlalte partide și, totodată, electoratului nostru că avem forța acestei schimbări de mentalitate, că noi trăim ceea ce spunem. (…)
 
Pentru funcțiile cu asumare politică, în administrația centrală și locală, vom organiza un proces de selecție pe bază de competențe profesionale, reprezentare și viziune politică.”
 
Ce s-a întâmplat de ieri până azi? A, a apărut un post care trebuia să meargă neapărat la PLUS“, a scris Dumitru Dobrev, pe Facebook. 
 
Dumitru Dobrev a demisionat din conducerea USR-PLUS după scandalul legat de desemnarea candidatului pentru Diaspora. 
 
Duminica seara, un consilier al CGMB, din partea USR-PLUS, Dan Milea, s-a plâns pe un grup intern al USR că Vlad Voiculescu a dispărut înaintea unei ședințe de consiliu extrem de importantă, care prevedea inclusiv desemnarea unor reprezentanți în consiliile de administrație a companiilor municipale, cu mandat să demareze desființarea acestor companii. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.