Scandal în USR, pe Consiliul Legislativ: Presadă îl acuză pe Dehelean că i-a furat proiectul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.10.2020 - 11:31
Florina Presadă

Senatoarea USR Florina Presadă l-a acuzat, pe Facebook, pe deputatul USR Silviu Dehelean că și-a însușit proiectul ei privind modificarea legii de funcționare a Consiliului Legislativ.

SHARE

După ce autorul OUG 13, pesedistul Florin Iordache, a fost votat la șefia Consiliului Legislativ, senatoarea USR Florina Presadă a anunțat, pe pagina ei de Facebook, că a depus la Camera Deputaţilor un proiect care prevede un termen de cinci ani pentru mandatul de președinte al acestei instituții, precum și situațiile în care mandatul de președinte poate fi revocat.

„Tocmai am depus la Camera Deputaţilor, în calitate de primă cameră sesizată, un proiect de modificare a legii de funcţionare a Consiliului Legislativ. Acesta prevede un termen de 5 ani pentru mandatul preşedintelui Consiliului Legislativ şi situaţii care pot atrage revocarea din funcţie a preşedintelui CL şi a preşedinţilor de secţii. Vă asigur că, dacă proiectul nu va trece de această majoritate parlamentară, ne vom bate pentru el în următorul legislativ”, a scris Presadă pe pagina de Facebook.

Un anuț similar a făcut și deputatul USR de Bihor, Silviu Dehelean, prezentându-se ca fiind inițiatorul unui astfel de proiect: „Am discutat cu ceilalți parlamentari USR și, zilele acestea, vom depune un proiect pentru a remedia grava eroare din Legea Consiliului Legislativ. Vom propune pentru conducătorii acestei instituții mandat de 5 ani și procedură de revocare, plus condiții care să garanteze profesionalismul”. 

După postarea lui Dehelean, Presadă i-a scris acestuia, public, acuzându-l că el nu a vorbit cu nimeni despre acest proiect și că ea a făcut propunerea: „Tu nu ai discutat nimic la grupul parlamentar. Vrei să spui ca eu am prezentat o propunere grupului parlamentar, pe care o voi depune azi. Mandatul de 5 ani și garanțiile de profesionalism sunt propunerile mele, la fel ca multe altele. Propunerea mea e gata și o voi prezenta public azi. Foarte urât ce ai făcut!”. 

În replică, Dehelean a spus că a anunțat proiectul răspuzând unei întrebări a presei, înainte să vorbească cu ceilalți aleși USR. 

„În primul rând, îmi pare rău că ajungem să discutăm așa, aici. Am răspuns unei întrebări din partea presei și am anunțat acest proiect, înainte sa vorbesc cu voi, colegii parlamentari. Abia după l-am anunțat in grupul de parlamentari și am aflat ca ai o propunere similară, ideile noastre despre ce trebuie sa facem fiind aceleași ( tu mi-ai spus că lucrezi la el, eu că l-am și scris). Nu mi-am asumat nimic, am spus clar ca vom depune împreuna, ca și grup parlamentar USR, acest proiect. Mulțumesc”, a scris Dehelean.

Un alt scandal este în derulare între USR și PNL, care se acuză reciproc de blat cu PSD, pentru votarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ. Pesedistul a trecut și cu 7 voturi de la PNL sau USR. Nici una din formațiuni nu recunoaște că ar fi votat în favoarea lui Iordache. 

Citește mai multe aici: Scandalul pe numirea lui Iordache continuă. Barna acuză PNL, Orban acuză USR

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te