Scandal în Parlament. Deputații nu vor să discute despre legea confiscării extinse

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.09.2020 - 13:46
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, nu a fost lăsată să vorbească în plen, de către Florin Iordache. Deputata a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind extinderea domeniului de aplicare a confiscării extinse.

SHARE

„Astăzi, începând cu ora 10.00, voi participa online la ședința de plen a Camerei Deputaților. Pe ordinea de zi, se află, printre altele, proiectul de lege pentru modificarea art.65 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 657/2018) și proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92/2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea unor acte normative (PL-x 386/2020).

Din păcate NU se regăseşte şi proiectul de lege privind extinderea domeniului de aplicare a confiscării extinse (PL-x nr. 537/2017), deşi acum câteva luni de zile s- a anunţat cu surle şi trâmbiţe o decizie conform căreia «o să fie scoase de la sertar» toate legile «uitate strategic».

O să solicit să iau cuvântul pentru a cere introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect de lege. Este un proiect de lege care de mai bine de 2 ani de zile tot așteaptă să intre pe ordinea de zi a plenului, Camera Deputaților fiind camera decizională”, a scris Ana Birchall dimineață. 

Ulterior, lucruri au degenerat. 

„A început şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor... Ședinţa este condusă de celebrul Iordache. Am solicitat să iau cuvântul şi acest domn mi-a dat cuvântul doar după ce i-am scris domnului Marcel Ciolacu că iar nu îmi permite să vorbesc.

Aşa cum am promis am solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind extinderea domeniului de aplicare a confiscării extinse (PL-x nr. 537/2017), un proiect de lege care de mai bine de 2 ani de zile tot așteaptă să intre pe ordinea de zi a plenului, Camera Deputaților fiind camera decizională.

Sigur că este refuzată această solicitare. Iordache invoca că, mai nou, doamna Oana Bâzgan reprezintă grupul deputaţilor neafiliaţi. Precizez că doamna deputat nu a vorbit nici astăzi în plen (aşa cum nu a vorbit, reprezentând grupul deputaţilor neafiliaţi, nici în sesiunea trecută) deşi putea să intervină să susţină această solicitare dacă tot este reprezentant!”, a revenit deputata Ana Birchall.

 

A inceput sedinta de plen a Camerei Deputatilor... sedinta este condusa de celebrul Iordache. Am solicitat sa iau...

Publicată de Ana Birchall pe Marţi, 8 septembrie 2020

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.