„Sărac și plin de datorii”, Marian Oprișan, vacanță de lux în Republica Dominicană

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.01.2019 - 23:36
Marian Oprișan ar fi folosit și un elicopter. Foto Cancan

Declarația de avere a președintelui Consiliului Județean Vrancea arată că acesta nu ar trebui să își permită o vacanță de lux, veniturile sale „la vedere” fiind modeste.  

SHARE

Marian Oprișan este unul dintre baronii cei mai vocali care cer amnistia și grațierea. 

Potrivit Cancan, care prezintă poze și un film, Marian Oprișan, celebrul politician PSD și președinte al Consiliului Județean Vrancea, și-a luat o vacanță de cinci stele, alături de iubita sa, Larisa Maria Nădrag, în Republica Dominicană.

Site-urile de turism scriu că un sejur de lux în Republica Dominicană, de exemplu la Hotel Amresorts Secrets Cap Cana, costă de persoană 1.550 de euro.

Pentru că este cavaler, probabil Oprișan a plătit și pentru iubita sa cu 20 de ani mai tânără. Astfel, doar cazarea și biletele de avion l-ar fi costat pe președintele Consiliului Județean 3.000 de euro. La care, dacă adăugăm diverse cheltuieli – suverniruri, excursii, o cină etc – ajungem la 5.000 de euro pentru o vacanță.

Dacă citești declarația de avere a lui Marian Oprișan, realizezi că strict din veniturile oficiale declarate acesta nu ar avea de unde să plătească o asemenea sumă.

Oprișan a câștigat, anul trecut, 103.000 de lei ca președinte al Consiliului Județean Vrancea, adică 8.500 de lei pe lună, aproximativ 1.800 de euro.

Dat fiind că nu a declarat alte venituri, rezultă că pentru a plăti excursia, politicianul PSD a trăit trei luni doar cu aer și a pus tot salariul „la ciorap”.

Oprișan nu are nici bani la bancă, el declarând în cont „doar” 16.000 de euro.

Datoriile sunt, însă, mult mai mari. Trebuie să returneze 29.500 de euro la Banca Unicredit Focșani până în 2020, 5.000 de euro la BancPost Focșani și un împrumut la o persoană fizică, de 51.000 de euro.

De unde deducem că, pe lângă veniturile modeste, Oprișan are de plătit și rate. Cu toate acestea, vrea să ne convingă că, în 2018, a reușit să pună deoparte 5.000 de euro pentru excursia de lux.

Ca să înțelegeți cât de sărac pretinde Marian Oprișan că este, tot în declarația sa de avere scrie că a împrumutat 51.000 de euro de la mama sa, pensionară și fostă angajată a Fabricii de confecții Focșani.

Tot pe numele mamei sale este trecut un domeniu uriaș, estimat la mai multe milioane de euro.

Marian Oprișan a declarat venituri de circa 100.000 de lei pe an.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.