Șapte miniștri din guvernul Ciucă sunt doctori

DE Edi Neagu | Actualizat: 26.01.2022 - 14:27
Guvernul PNL-UDMR-PSD cu doctori. FOTO: Facebook

În afara premierului Nicolae Ciucă, alți șapte miniștri au titluri de doctor.

SHARE

Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin Cîmpeanu, scrie ziare.com. Dintre aceştia, doar Bogdan Aurescu (Externe) şi Alexandru Rafila (Sănătate) oferă informaţii în CV despre subiectul lucrării de doctorat. La polul opus, vicepremierul Kelemen Hunor este demnitarul cu cea mai superficială abordare a rubricii de studii.

Citește și: Fiul patronului unei firme de pază, înjunghiat în cap de fiul unui interlop dezvoltator imobiliar

Vicepremierul Sorin Grindeanu a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii de Vest din Timişoara în 1997,specializarea Informatică. Doi ani mai târziu, a obţinut o bursă Tempus în Italia, la Universitatea din Bologna, unde s-a perfecţionat în domeniul statisticii sociale. În 2012, când ocupa funcţia de viceprimar al Timişoarei, a urmat un curs de ”Securitate, diplomaţie şi politică externă” la Institutul Diplomatic Român.

Citește și: Blinken a dat Moscovei un document scris. Conținutul incendiar l-a înfuriat pe Lavrov

Vicepremierul Hunor Kelemen a postat pe site-ul Guvernului un CV succint. Spre exemplu, rubrica ”studii şi specializări” conţine două rânduri cu două repere temporale: 1998 – profesor de filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Filosofie; 1993 – medic veterinar, Universitatea de Științe Agricole Cluj, Facultatea de Medicină Veterinară. Liderul UDMR nu a menţionat ce liceu a absolvit, în ce an, sau când a început studiile universitare, aşa cum sunt cerinţele unui CV european.

Citește și: Der Spiegel: La cererea unor țări, inclusiv România, UE va spori sancțiunile asupra Rusiei

Ministrul de Interne, Lucian Bode, e de profesie inginer electromecanic. În 1998, a absolvit Facultatea de Electrotehnică şi Informatică a Universităţii din Oradea. Între 2009 şi 2011, urmează un master în ”Managementul Securităţii în Societatea Contemporană”, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Imediat, începe un doctorat în ”Relaţii internaţionale şi studii europene” la aceeaşi universitate, pe care îl finalizează în 2018.

Titlul lucrării de doctorat, care nu este menţionat în CV-ul postat pe site-ul Guvernului: ”Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI (corect ar fi fost ”al XXI-lea” - n.r.). România în context european actual”.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.