”România a devenit a doua mea casă”. Cum s-a îndrăgostit ambasadorul Germaniei de țara noastră

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 01.12.2023 - 16:15
Ambasadorul Germaniei în România, Dr. Peer Gebauer Foto: captură Facebook/ Ambasada Germaniei

De Ziua Națioană a României, Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei, a recunoscut că iubește țara noastră. El a spus că a fost primit aici cu amabilitate și ospitalitate.

SHARE

Ambasadorul Germaniei în România, Dr. Peer Gebauer, a transmis un mesaj de Ziua Naţională a României, în care afirmă că România a devenit a doua sa casă şi că ţara noastră are multe de oferit prin tradiţii şi prin peisajele frumoase.

De asemenea, ambasadorul a mai transmis că România are şi fotbalişti extraordinari ”România are multe de oferit prin tradiţiile sale, prin patrimoniul cultural bogat şi prin peisajele frumoase.

”România a devenit a doua mea casă”. Cum s-a îndrăgostit ambasadorul Germaniei de țara noastră

Valorile europene după care vă ghidaţi accentuează această imagine pozitivă”, a declarat diplomatul. El a făcut referire în mesaj şi la colaborarea dintre cele două ţări în cadru. UE şi NATO.

Citește și: Klaus Iohannis: ”Să rămânem vigilenţi în faţa curentelor extremiste. Pot deveni ameninţări reale”

“Sincere felicitări de Ziua Naţională, dragi români! Mă bucur că pot sărbători această zi împreună cu dumneavoastră. Îmi face mare plăcere şi sunt onorat să fiu ambasador al Republicii Federale Germania în această ţară minunată, care a devenit deja a doua mea casă. Amabilitatea şi ospitalitatea cu care sunt primit aici, peste tot, sunt impresionante.
 

România are multe de oferit prin tradiţiile sale, prin patrimoniul cultural bogat şi prin peisajele frumoase. Valorile europene după care vă ghidaţi accentuează această imagine pozitivă”, a declarat ambasadorul Germaniei.
 
El a felicitat România pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal, găzduit anul viitor de Germania. 
“Şi, bineînţeles, România are şi fotbalişti extraordinari. Felicitări pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal. Ne vedem vara viitoare în Germania. 
 
Aveţi aşadar toate motivele să fiţi mândri de ţara dumneavoastră. Iar Germania are toate motivele să fie recunoscătoare că are alături un partener de încredere precum România”, a mai menţionat ambasadorul ambasadorul Gebauer.
 
 
El a subliniat şi colaborarea strânsă dintre cele două ţări în Uniunea Europeană şi în NATO. 
 
“Din punct de vedere economic, ţările noastre colaborează strâns în contextul actualei situaţii geopolitice dificile, cooperăm pe baza unui spirit de încredere în cadrul Uniunii Europene şi al NATO.
 
Vizitele politice la nivel înalt din ultimul an au demonstrat încă odată acest lucru. Aştept cu nerăbdare să extindem în viitor strânsa noastră colaborare.
La mulţi ani!”, a mai afirmat ambasadorul Germaniei, potrivit News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te