Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, întâlnire de urgență la sediul guvernului. Discuții despre grevă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.06.2023 - 12:14
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu se întâlnesc marți, în jurul prânzului la sediul guvernului pentru noi discuții privind greva din Educație.

SHARE

Premierul Nicolae Ciucă și președintele CD Marcel Ciolacu se întâlnesc marți la guvern pentru a discuta despre greva profesorilor. 

Întâlnirea ar urma să aibă loc în jurul prânzului susțin surse politice citate de Digi 24. 

Reuniune de urgență pe tema grevei din Educație. Premierul și Marcel Ciolacu se întâlnesc la guvern

Săptamâna aceasta ar fi urmat rotativa guvernamentală. Însă rămâne de văzut dacă se va prelungi criza din Educație sau guvernul va reuși să întoarcă profesorii în școli. 

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu au discutat, marți dimneață, despre greva din educație, care a intrat în a treia săptămână. 

Veștile pentru părinți și profesori nu sunt deloc bune. Astfel, se pare că profesorii nu ar fi dispuși să revină în clase nici săptămâna aceasta. 

Tot marți, la sediul Ministerului Educației, Ligia Deca i-a chemat la consultări pe reprezentanții elevilor, ai profesorilor și ai părinților

Citește și: Profesorii, revoltați pe liderii de sindicat: ”De ce ați negociat atât de prost revendicările?

”Întâlnirea are ca scop consultarea acestora asupra demersurilor necesare pentru adaptarea calendarelor de desfășurare a activităților de final de an și a calendarelor examenelor naționale, în contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar”, a transmis Ministerul Educației. 

Cu o zi în urmă, secretarul de stat Florin Lixandru a transmis la un post de televiziune că are semnale din teritoriul că mulți profesori se vor întoarce săptămâna aceasta la școală

Când se face rotativa guvernamentală

În cazul în care greva din educaţie se încheie, premierul îşi da depune mandatul, ceea ce va echivala cu demisia întregului Guvern, urmând să se declanşeze procedurile pentru numirea unui noi Executiv şi preluarea funcţiei de premier de către liderul PSD Marcel Ciolacu. 

Coaliţia ia în calcul ca întreg procesul, de la consultările la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, la anunţarea premierului desemnat şi depunerea în Parlament a componenţei noului Guvern şi a programului de guvernare să de desfăşoare într-un calendar accelerat. 

Prim-ministrul Nicolae Ciucă afirma săptămâna trecută că discuţiile privind rotativa guvernamentală vor fi amânate până când va exista un acord cu liderii sindicali din învăţământ pentru a rezolva problemele şi pentru a asigura continuitatea procesului educaţional în şcoli, scrie news.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te