Rechizitoriu DNA: Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, a încercat să intimideze inspectorii AEP

DE Mircea Marian | Actualizat: 25.07.2019 - 22:12
Nașul Mircea Drăghici Foto: Ziarul Argeșenilor

Potrivit rechizitoriului DNA în dosarul lui Mircea Drăghici, publicat de G4Media, fostul trezorier al PSD ar fi încercat să-i intimideze pe inspectorii Autorității Electorale Permanente care cercetau modul în care a folosit banii primiți de PSD de la bugetul de stat.

SHARE

„Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a încercat să acopere faptele de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.. prin oprirea controlului efectuat de către AEP la (….) în legătură cu utilizarea subvențiilor, relevante în acest sens fiind declarațiile martorilor (….) potrivit cărora pe parcursul derulării controlului, inculpatul s-a prezentat membrilor echipei de control, i-a atenționat pe aceștia că va fi următorul președinte al Autorității Electorale Permanente și și-a exprimat nemulțumirea cu privire la modul în care echipa de control își desfășura activitatea și solicita înscrisuri care să justifice modul în care fuseseră cheltuite sume de bani din subvenții acordate formațiunii politice”, se arată în rechizitoriul publicat de G4Media. 

În rechizitoriu se arată că Mircea Drăghici, „în calitate de Trezorier al Partidului (....), a sustras și și-a însușit, prin remiterea către soția sa, martora (.....), în data de 13.07.2017, un autoturism marca Mercedes Benz P.K.W.G.L.E. Coupe 350 D4MAT, în valoare de 324.799,99 lei, ce fusese achiziționat de Partidul (....) în data de 10.07.2017 de la SC (....) SRL”, faptă întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de delapidare.

Procurorii DNA îl mai acuză pe Drăghici că „în calitate de Trezorier al Partidului (....), având atribuții de administrare și gestionare a bunurilor și fondurilor formațiunii politice a utilizat suma de 380.000 EURO, provenită din subvenții acordate de la bugetul de stat, potrivit art. 18 din Legea nr. 334 Republicată din 2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, în alte scopuri decât cele legale”.

Astfel, „în cursul lunii februarie 2018, inculpatul Drăghici Mircea, împreună cu (.....), au negociat și convenit cu martorul (.....) să achiziționeze un imobil situat în localitatea Voluntari având o valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite cu sume de bani aparținând Partidului (....), pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii”. 

Newsweek România a relatat în 2018 și 2019 modul în care Drăghici a folosit subvenția primită de PSD de la stat pentru a achiziționa mașini de lux și o vilă scumpă.

De altfel, în rechizitoriul DNA se arată că investigația a pornit de la articolele din presă: „Sesizarea a avut la bază o serie de articole apărute în presa în cursul lunii octombrie 2018. Astfel, s-a reținut că, potrivit articolelor apărute în presă, DRĂGHICI Mircea Gheorghe a direcționat o parte din banii pe care îi gestionează în calitate de Trezorier al (….), în interesul său personal, respectiv pentru achiziționarea unor autoturisme de lux, autoturisme ce sunt folosite de deputat și de (.....).

De asemenea, s-a mai reținut că, în perioada 2017-2018, din sumele de bani gestionate de DRĂGHICI Mircea, în calitate de Trezorier al Partidului (....), au fost virate sume importante de bani în conturile unor societăți deținute de (.....),(.....) , precum și în contul altor două societăți comerciale deținute de apropiați ai acestuia, în baza unor contracte de publicitate sau de prestări servicii. Totodată, organul de urmărire penală a reținut că, potrivit materialului de presă apărut în 04.11.2018, a rezultat că, suma de 380.000 de euro, bani proveniți din subvențiile acordate de stat, a fost virată în contul lui (.....), proprietar al imobilului situat în Bulevardul Iancu Nicolae, imobil folosit de DRĂGHICI Mircea Gheorghe”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te