Reacția României după ce rușii au amenințat că aruncă în aer podul de la Galați. ”E crimă de război”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.06.2023 - 15:03
Podul de la Giurgiulești Foto: Radio Chișinău
Premierul Marcel Ciolacu a reacționat după afirmația Rusiei că aruncă în aer podul de la Galați Foto: captură Twitter Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat pe contul de Twitter la informațiile conform cărora rușii ar amenința că aruncă în aer podul Galați - Giurgiulești carfe face legătura dintre România și Moldova. Politicianul atenționează că lovirea infrastructurii este crimă de război.

SHARE

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat pe contul de Twitter la informațiile conform cărora rușii ar amenința că aruncă în aer podul Galați - Giurgiulești carfe face legătura dintre România și Moldova.

Politicianul atenționează că lovirea infrastructurii este crimă de război. iar astfel de declarații sunt inacceptabile. 

”România condamnă ferm declarațiile așa-zisului “reprezentant” al Rusiei în Herson, regiune ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova care vizează și o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, a scris Marcel Ciolacu pe Twitter.

Amenințările rușilor privind podul care face legătura între România și Republica Moldova

Joi, guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Moldova. Amenințările au fost făcute după ce ucrainenii au lovit podul care leagă Crimeea anexată de regiunea Herson.

Citește și: Ministrul Afacerilor Externe: „România va fi parte activă în procesul de reconstrucţie a Ucrainei”

„Un alt atac fără sens al regimului de la Kiev la instrucțiunile primite de la Londra. Nu schimbă cu nimic rezultatele „operațiunii militare speciale”. Demonstrează că este începutul sfârșitului pentru regimul de la Kiev.

Încă un salut din inimă: știm coordonatele podurilor din regiunea Odesa și ale podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”, a declarat Vladimir Saldo, guvernatorul prorus al regiunii Herson, conform Digi 24.

Podul rutier Galați – Giurgiulești face legătura între România și Moldova. Podul peste Prut a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 metri.

Acesta contribuie la fluidizarea circulației între România și Moldova și totodată, crește rolul Republicii Moldova ca legătură între UE și Ucraina. Podul a fost reabilitat anul trecut. Valoarea lucrărilor, de circa 8 milioane RON, a fost asigurată în totalitate de Guvernul României.

Citește și: Rușii au o nouă tactică pe front. Își detonează „wireless” tancurile. Nici bloggerii ruși nu-i cred

Forțele ucrainene au bombardat, într-un atac cu rachete, podul Cionhar/Ciongar, strategic pentru armata rusă, care face legătura între peninsula Crimeea și provinica ucraineană Herson, informează oficialii administrației ruse din cele două regiuni aflate sub controlul Moscovei.

Conform guvernatorului prorus din Herson, Vladimir Saldo, podul a fost atacat cu rachete Storm Shadow, care au rază de acțiune de peste 250 de kilometri, livrate recent de Marea Britanie Ucrainei. Traficul rutier a fost redirecționat și nu au fost raportate victime.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te