Reacția PSD la temele pentru referendum: Nu vom accepta scăderea salariului minim

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.04.2019 - 16:43
PSD-ul lui Dragnea a avut o reacție ciudată la referendum. Foto Inquam Photos/George Călin

Partidul Social Democrat a reacționat la temele anunțate de către președintele Iohannis pentru referendum, printr-un comunicat de presă în care precizează că nu se opune consultării populare, dar nu va accepta reducerea sau desființarea salariului minim pe economie.

SHARE

„PSD nu are nimic împotriva temelor lansate de Iohannis pe tema justiției, dar nu va accepta niciodată ca România să fie atacată din exterior pentru falsele probleme din domeniul judiciar.

Europarlamentarii PSD nu își vor critica niciodată țara în afară și nu vor vota niciodată împotriva României în Parlamentul European, așa cum au făcut cei ai PNL sau USR”, au menționat social-democrații în comunicatul de presă.

Mai mult, comunicatorii partidului au un mesaj care pare ciudat în context. „PSD nu se va opune în niciun fel organizării referendumului propus de Iohannis, dar nu va accepta niciodată reducerea sau desființarea salariului minim pe economie sau oprirea creșterilor de venituri din programul de guvernare, așa cum vor partidele din opoziție”, se arată în document.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi cele două teme care vor fi supuse referendumului din 26 mai:

1. interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și

2. interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe.

„Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes naţional care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare.

Prima: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, cea de-a doua – interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe.

Aceste două teme vor fi supuse consultării publice”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

 

 

Șeful statului a subliniat că „PSD-iștii au atât de multe probleme penale încât sunt dispuși să riște stabilitatea și viitorul României doar pentru a-și albi dosarele”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -