Răspuns oficial: Liviu Dragnea a intrat „pe pile” în fabrica de ceasuri Ulysse Nardin

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.06.2018 - 15:51

Newsweek România a purtat o corespondenţă cu oficiali ai fabricii de ceasuri Ulysse Nardin, unde Liviu Dragnea şi iubita sa au efectuat o vizită despre care politicianul a refuzat să ofere prea multe informaţii.

SHARE

Am putut afla, astfel, că nu oricine poate vizita fabrica de ceasuri și că pentru Liviu Dragnea și iubita sa s-a făcut o excepție, fiind vorba despre o vizită realizată în „condiții speciale”. 

La întrebarea Newsweek România dacă orice persoană poate face contra cost, spre exemplu, un tur, reprezentanţii companiei elvețiene ne-au precizat că „fabrica de ceasuri nu este deschisă pentru public. Cu toate acestea, uneori, în condiţii excepţionale, unele persoane sunt binevenite”. 

Întrebați dacă aceste condiții excepționale se referă la calitatea lui Liviu Dragnea de președinte al Camerei Deputaților sau la faptul că este client, producătorul de ceasuri Ulysse Nardin a refuzat să comenteze, reprezentanții elvețieni menționând doar că „dorim să rămânem tăcuți și nu dorim să împărtășim niciun punct de vedere cu presa pe acest topic”. 

Liderul PSD nu vrea să lămurească scopul vizitei

Liviu Dragnea nu a precizat pe pagina sa oficială de la Camera Deputaților că ar fi avut pe agendă o vizită oficială la fabrica de ceasuri. În două comunicate de presă este scris faptul că „preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a întâlnit miercuri, 30 mai, cu Dominique de Buman, preşedintele Consiliului Naţional elveţian, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Elveţia”, și apoi că „a discutat ieri, 30 mai, cu Alain Berset, preşedintele Confederaţiei Elveţiene, despre perspectivele de dezvoltare la nivelul Uniunii Europene”.

Dragnea nu a elucidat misterul vizitei sale nici la întoarcerea în țară. Întrebat de presa din România în ce calitate a participat Irina Tănase la vizita sa din Elveția, liderul PSD a răspuns „nu vă interesează ce am discutat acolo, am înțeles”.  

Toate aceste elemente converg spre concluzia că Liviu Dragnea a fost într-o vizită privată la fabrica de ceasuri Ulysse Nardin, nu una oficială, ca om politic român (altfel, ar fi putut recunoaște în fața presei că a fost în interes de serviciu, pentru a atrage investitori etc). 

De ce este atât de specială pentru producătorul de ceasuri Ulysse Nardin persoana privată Liviu Dragnea e greu de spus.  Mai ales că, întrebat dacă și-a achiziționat vreun ceas de la fabrica Ulysse Nardin, Dragnea a spus: „De acolo? Nu ştiţi ce preţuri sunt?“. 

4 întrebări despre o poveste ciudată 

Rămân o serie de întrebări pe care le-am adresat producătorului de ceasuri și care nu și-au găsit un răspuns:

  1. Care a fost natura exactă a vizitei lui Liviu Dragnea în fabrică ?
  2. Accesul lui Liviu Dragnea s-a datorat faptului că este client Ulysse Nardin?
  3. Fotografiile postate de iubita lui Dragnea pe o rețea de socializare au fost realizate de un fotograf al fabricii sau de unul angajat de liderul PSD?
  4. Este în regulă pentru compania dumneavoastră să apară în spațiul public imagini din fabrică ?

 Liviu Dragnea a efectuat, între 29 şi 31 mai, o vizită oficială în Elveţia, în cadrul unui eveniment al Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te