Rareş Bogdan spune că USR trebuie să mai aştepte pentru a câştiga primăriile conduse de liberali

DE Valentin Mirică | Actualizat: 04.09.2020 - 14:57
Rares Bogdan Foto: Facebook

Prim-vicepreşedintele PNL, eurodeputatul Rareş Bogdan, a declarat vineri, la Timişoara, că USR trebuie să mai aştepte pentru a câştiga primăriile marilor municipii conduse acum de liberali.

SHARE

"Ştiu miza pe care o au - Timişoara, Cluj, Braşov, pentru colegii noştri din USR, dar este extrem de complicat, sper să nu aibă dezamăgiri foarte mari, să se pregătească, pentru că este foarte complicat. Dacă veneau după un mandat slab (al primarilor liberali, n.r.) în care nu s-a întâmplat nimic, sigur că avea fiecare şansă. Dar cred că mai au puţin de aşteptat aceşti oameni (din USR-PLUS, n.r.), pentru că primarii din Cluj, Arad, Alba, Oradea şi indiscutabil Nicolae Robu la Timişoara vor câştiga alegerile, se vor mai adăuga Deva şi Reşiţa, pentru că ne vom păstra primăriile. De asemenea, cred că vom mai câştiga minimum 400-500 de primării şi de la cele opt consilii judeţene vom ajunge indiscutabil să avem minimum 20 de administraţii judeţene. Eu mizez pe mai mult. Marea bătălie a început cu europarlamentarele, apoi prezidenţialele, iar aceste alegeri vor duce PNL, cred, la cel mai mare scor pe care l-a avut în localele din ultimii 30 de ani. Bătălia cea mare se dă în parlamentare, altfel vom fi în imposibilitatea de a avea un guvern PNL puternic", a afirmat europarlamentarul Rareş Bogdan, într-o conferinţă de presă.

În altă ordine de idei, Rareş Bogdan a opinat că voturile flotanţilor vor conta, dar nu vor fi determinante în apropiatele alegeri locale.

"Flotanţii nu vor conta decisiv, dar vor conta. Timişoara, Bucureşti, Cluj, Braşov, Sibiu şi parţial Iaşi şi Oradea au această specificitate în care, fiind şi centre universitare, foarte mulţi dintre cei care sunt studenţi au rămas aici sau datorită investiţiilor atrase au avut nevoie de forţă de muncă (din alte zone, n.r.). Este o chestiune firească să poată vota oamenii (flotanţii, n.r.), dar nu vor fi determinanţi. (...). Timişoara şi Nicolae Robu vor avea un scor extrem de bun la aceste alegeri pentru că oraşul s-a schimbat, pentru că este un alt aer aici faţă de multe alte oraşe conduse de socialişti. (...). Sunt diferenţe foarte mari şi lucrul acesta este foarte dureros pentru cetăţenii de acolo care nu au nicio vină. Este diferenţă de administrare", a afirmat Rareş Bogdan, răspunzând unei întrebări a presei.

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al Timişoarei, edilul în funcţie Nicolae Robu, a reamintit în intervenţia sa câteva dintre realizările majore din mandatele sale - poduri peste Bega, pasaje rutiere şi transportul naval devenit operaţional pe Bega, cu cele şapte vaporaşe , el adăugând că la fiecare dintre acestea a fost "boicotat de opoziţia PSD".

Candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Timiş al liberalilor, Alin Nica, a punctat că după 27 septembrie, când cele două administraţii, locală şi judeţeană, vor fi câştigate de PNL, va exista un parteneriat între cele două entităţi, prin care CJ va putea ceda municipalităţii, "juridic legal", un teren ultracentral din Timişoara, unde primăria vrea să construiască de mai mulţi ani o parcare supraterană cu până la 10 etaje. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te