PSD și partidul lui Voiculescu pregătesc terenul pentru un nou parteneriat la alegeri

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.03.2023 - 10:57
PSD și partidul lui Voiculescu pregătesc terenul pentru un nou parteneriat la alegeri - Foto: Facebook / Gabriela Firea

PSD și partidul lui Voiculescu pregătesc terenul pentru un nou parteneriat la alegeri. Social- democrații și PUSL au semnat un acord politic pentru sprijinirea familiilor din România.

SHARE

PSD și partidul lui Voiculescu pregătesc terenul pentru un nou parteneriat la alegeri. Social- democrații și PUSL au semnat un acord politic pentru sprijinirea familiilor din România.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, anunță semnarea unui nou acord politic între Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Umanist Social Liberal PUSL.

În cadrul acestui grup de lucru se va lucra la un set de măsuri pentru a sprijini și mai mult familiile din România, dar și pentru a reduce diferențele dintre români și cetățenii altor state din Uniunea Europeană.

PSD și partidul lui Voiculescu pregătesc terenul pentru un nou parteneriat la alegeri

Gabriela Firea precizează că „familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile” și că s-a reușit „promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitate”.

„Pregătim proiecte concrete pentru sprijinirea familiilor care nu au resurse financiare pentru creșterea copiilor, a familiilor numeroase, dar si a cuplurilor care amână să devină părinți din cauza veniturilor scăzute, precum și a femeilor însărcinate care nu-și pot achita analizele pe timpul sarcinii.

Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile. Sprijinim tinerele cupluri cu probleme de infertilitate să devină părinți, dar ne gândim și la toți ceilalți care au nevoie de sprijin pentru susținerea familiei.

Am reușit promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitate. Avem deja peste 12.000 de solicitări transmise și circa 1.000 de contracte transmise pentru a fi semnate de către beneficiari”, anunță Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Trei proiecte în lucru

Se lucrează, astfel, la trei proiecte de lege foarte importante, mai precizează ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse:

Citește și: VIDEO Putin golește muzeele de tancuri T-62 învechite pentru a le trimite pe front în Ucraina

- Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe;

- Legea respectului și prosperității seniorilor (a obligației tuturor companiilor nou înființate, avâned capital social de cel puțin 500.000 de lei, de a angaja un pensionar cu experiență relevantă în domeniul principal de activitate)

- Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă).

Citește și: Senatul refuză, în unanimitate, să oprească propaganda Chinei din universitățile românești

„Acest nou acord politic vine în continuarea celor semnate anul trecut între PSD și PUSL. Ne-am concentrat asupra proiectelor concrete pentru familii și tineri, dar și pentru creșterea natalității”, mai precizează Firea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te