PSD recunoaște că a pierdut alegerile locale în municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud

DE Valentin Mirică | Actualizat: 28.09.2020 - 00:47
Radu Moldovan, liderul PSD Bistrita-Nasaud Foto: Facebook

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a anunţat că, în baza numărătorii paralele, candidaţii PSD-ALDE-Pro România-UDMR pentru funcţiile de primar în municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud au pierdut în favoarea candidaţilor Alianţei PNL-USR-PLUS.

SHARE

De asemenea, la Sângeorz-Băi fostul vicepremier Daniel Suciu, deputat PSD, nu a reuşit să se impună în faţa primarului în funcţie, Traian Ogâgău, care a câştigat al doilea mandat ca independent, după ce s-a retras din PNL în urma unor probleme penale.

"E surprinzător rezultatul de la Bistriţa. Pentru că acum lucrurile sunt trecute, exista o anumită emoţie legată de votul politic. (...) A fost un vot politic, dacă ne uităm la toată ţara, lucru care s-a întâmplat şi în municipiul Bistriţa. E o surpriză şi la Năsăud. Se contura cumva un lucru mai mult decât clar, care ducea într-o speranţă că mai tânărul candidat al PNL are o şansă. Se pare că lucrurile s-au concretizat. (...) La Sângeorz-Băi, cumva erau lucrurile într-o asemenea direcţie. Sunt surprins că oamenii aceia au o anumită atitudine şi un anumit mod de a-şi alege conducătorii, dar e comunitatea lor, e decizia lor, pe care o respect", a declarat Moldovan în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Moldovan, "Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud" a câştigat, din primele date centralizate, în oraşul Beclean şi în 29 de comune: Bistriţa Bârgăului, Budacu de Jos, Căianu Mic, Ciceu Giurgeşti, Ciceu Mihăieşti, Chiuza, Coşbuc, Dumitra, Dumitriţa, Galaţii Bistriţei, Lechinţa, Livezile, Maieru, Măgura Ilvei, Mărişelu, Monor, Negrileşti, Nimigea, Prundu Bârgăului, Poiana Ilvei, Rodna, Romuli, Şieu, Şieuţ, Şintereag, Târlişua, Tiha Bârgăului, Uriu şi Zagra.

Radu Moldovan i-a felicitat pe câştigători şi le-a mulţumit colegilor de partid pentru munca depusă, menţionând în acelaşi timp că încă nu are rezultatele pentru Consiliul Judeţean, unde a candidat pentru cel de-al treilea mandat de preşedinte.

"Suntem la finalul unei etape electorale importante, cu lucruri la care ne aşteptam şi unele la care nu ne aşteptam. Aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor mei, atât candidaţi, cât şi echipele de susţinători, pentru munca pe care au depus-o în această perioadă. Felicit câştigătorii, le doresc succes tuturor. Aştept rezultatele pentru Consiliul Judeţean, pe care încă nu le avem. Nu pot să spun că am câştigat sau că nu am câştigat la Consiliul Judeţean, pentru că nu avem foarte multe rezultate", a mai spus liderul PSD. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.