PSD începe războiul electoral cu PNL. Ciolacu: Se poate reface actuala coaliție după alegeri

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.01.2024 - 07:33
PSD începe războiul electoral cu PNL. Ciolacu: Se poate reface actuala coaliție după alegeri - Foto: INQUAM PHOTOIS / Sabin Cirstoveanu - Imagine cu rol ilustrativ

PSD începe războiul electoral cu PNL. Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că ar fi "foarte greu" să se poată realiza, la ora actuală, o alianţă PNL - PSD şi liste comune pentru cele două "familii", pe modelul „USL 2.0”.

SHARE

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat că, în prezent, ar fi "foarte greu" să se poată realiza o alianţă PNL - PSD şi liste comune pentru cele două "familii", dar dacă românii îşi doresc "se poate reface actuala coaliţie" după alegeri.

PSD începe războiul electoral cu PNL. Ciolacu: Se poate reface actuala coaliție după alegeri

Întrebat, într-o emisiune TV, despre o posibilă alianţă PNL - PSD, Ciolacu a răspuns că "Timpul ne arată că nu. Nu poţi să uneşti cele două familii.

A existat USL. A fost făcută împotriva cuiva, a fost făcută împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

Eu împreună cu Nicolae Ciucă nu suntem duşmani, suntem adversari politici. Ăsta este adevărul indiferent că reuşim să comunicăm împreună şi să ducem lucrurile într-o direcţie corectă.

Foarte greu să mai avem o alianţă şi liste comune în acest moment. Dar e posibil ca, după alegeri, dacă aşa hotărăsc românii, să putem reface această coaliţie".

Citește și: Gheorghe Flutur: PNL și PSD au făcut compromisuri pentru stabilitate. PNL merge singur în alegeri

Marcel Ciolacu țintește scaunul de președinte de la Cotroceni: „Este momentul, în România, să fie un preşedinte de stânga”

Referitor la viitorul preşedintele al României, Marcel Ciolacu îşi doreşte să fie candidatul din partea PSD în 2024.

"Cred că după 20 de ani şi mai ales după multiple crize, este momentul, în România, să fie un preşedinte de stânga, un om care să simtă de stânga, să simtă într-o echitate socială.

În momentul în care Partidul Social Democrat a intrat şi şi-a asumat această guvernare grea (...), ne-am uitat la cifre înainte de a ne asuma această guvernare.

Citește și: Județul din România unde alianța PNL-PSD s-a terminat. De la ce s-au certat?

Cred că e cazul să fie un preşedinte de stânga, care să aducă o echitate socială şi nu să ne întoarcem iarăşi la un prag, la o criză", a adăugat Ciolacu.

În ceea ce îl priveşte, dacă ar alege pentru viitor funcţia de preşedinte al României sau pe cea de prim-ministru, Marcel Ciolacu a mărturisit că îşi doreşte să nu îi fie "ruşine" cu ce a făcut în ultima perioadă.

"Cel mai mult vreau să mă uit în oglindă şi pentru tot ceea ce am făcut în ultimul timp să nu îmi fie ruşine. Nu am nicio problemă să rămân un simplu parlamentar pe listele din Buzău", a precizat şeful PSD, informează Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te