PSD în derivă. Dăncilă amenință că dacă moțiunea trece, deputații „nu vor mai prinde niciun mandat”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.10.2019 - 22:30

Seară fierbinte miercuri, în Kiseleff, după eșecul înregistrat în Parlament, au declarat surse social-democrate pentru HotNews.ro.

SHARE

În prezent Opoziția are 237 de semnături și în urma demisiilor și nemulțumirilor din interiorul PSD poate beneficia de alte 8 voturi dacă continuă negocierile.

Înaintea ședinței CEX, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu parlamentarii PSD și i-a amenințat că, „dacă moțiune trece, nu vor mai prinde niciun mandat”, susțin sursele citate.

Dăncilă le-a cerut explicații liderilor PSD Marcel Ciolacu, Florin Iordache și Radu Preda privind modul cum au gestionat coordonarea parlamentarilor PSD.

Potrivit surselor citate, Florin Iordache a fost cel care i-a propus Vioricăi Dăncilă ca dezbaterea și votul moțiunii de cenzură să aibă loc sâmbătă pentru că șansele de mobilizare a parlamentarilor opoziției erau slabe,o mare parte dintre liderii PRO România și PMP fiind plecați.

Patru deputați PSD au semnat textul moțiunii de cenzură (Mihăiță Găină, Marius Bota, Ioan Talpoș și Emanoil Savin) alți doi au demisionat din partid (Horia Nasra, Cornel Itu), iar șase au „ratat” votul în plen (Paul Stănescu, Viorel Arcaș, Radu Preda, Andrei Pop, Ecaterina Andronescu și Eugen Teodorovici).

O parte dintre liderii PSD au boicotat miercuri negocierile la nivel parlamentar și chiar au refuzat să voteze alături de partid strategia de a împiedica demersul opoziției.

Dăncilă le-ar fi spus că dacă nu o mai vor ca președinte de partid să-i spună că își depune mandatul. 

"Sunt lideri dispuși să intre în opoziție. Cu un Guvern nefuncțional, cu un premier care face doar ce îl taie capul și ia o serie de decizii proaste și care îi permite lui Iohannis să toace partidul bucată cu bucată mai bine se intră în opoziție. De acolo se poate construi. Acum totul este blocat", a explicat un lider PSD pentru HotNews.ro.

Nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar europen și respingerea acesteia a a creat și mai multe nemulțumiri PSD, deoarece Dăncilă nu a cerut acordul partidului. Doar a dat asigurări că Plumb are susținere la nivel european.

Informația că Dăncilă intenționează să-l propună pe Mihai Fifor pentru postul de comisar european i-a iritat și mai tare pe liderii PSD, pentru că nu agreează influența pe care Fifor o are asupra președintelui PSD.

Decizia de a-l numi la șefia PSD Cluj pe fostul șofer al lui Liviu Dragnea,Adrian Mlădinoiu, i-a determinat pe deputații de Cluj Horia Nasra și Cornel Itu să demisioneze din PSD și să migreze la partidul lui Victor Ponta.

În final, s-a decis ca premierul Viorica Dăcilă va purta, în următoarele zile, negocieri cu parlamentarii PSD nemulțumiți, inclusiv cu cei are au semnat moțiunea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te