Programul de guvernare PNL. Orban: „Locul României este în top pentru că avem resursele” (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 19.11.2020 - 21:39
Ludovic Orban, la prezentarea programului de guvernare al PNL

PNL a lansat programul de guvernare pentru perioada 2021-2024.

SHARE

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban a declarat, în discursul său de la prezentarea programului, că acest plan pentru dezvoltarea României a determinat autoritățile europene să aibă încredere în noi și să pună la dispoziția României peste 80 de miliarde euro.

„Dragi români, acest program de guvernare cu care ne prezentăm în faţa dumneavoastră e rodul muncii unor specialişti. 472 de specialişti, membri ai PNL sau simpatizanţi care au depus efortul pentru a construi acest plan de dezvoltare naţională.

Acest plan e bine fundamentat, relevă cele mai buni practici internaţionale, evident adaptat la nevoile româneşti. Acesta e planul pentru dezvoltarea noastră naţională. Tocmai acest plan a determinat autorităţile europene să aibă încredere în noi şi să pună la dispoziţia României peste 80 miliarde euro.

Eu număr 84 miliarde de euro pentru că număr şi banii din programul SURE”, a declarat Ludovic Orban, la evenimentul lansării programului de guvernare al PNL.

Şeful Executivului a mai spus că România are capacitatea de a fi în top şi ştie că ţara noastră poate ajunge mai sus, lucru pe care l-a exprimat încă de la alegerile europarlamentare.

„De-a lungul anilor e adevărat că de multe ori nu ne-am atins potenţialul de dezvoltare, nu ne-am descurcat întotdeauna foarte bine şi nu am putut fructifica oportunităţile. Am fi putut reuşi într-un regim de incompetenţă notorie dezvolta un plan de dezvoltare pe termen lung?

Cu siguranţă nu. Locul României este în top pentru că avem resursele, capacitatea de a fi în top. Putem mai sus, ştiu că putem şi asta e viziunea pe care mi-a exprimat-o încă de la alegerile pentru Parlamentul European. Acest program de dezvoltare pentru România e reţeta, busola care ne va arăta direcţia spre dezvoltare. Nu există scurtături, variante mai bune, nu există alte căi.

Acesta e motivul pentru care punerea în aplicare a acestui plan de dezvoltare e o cauză naţională. Partenerii noştri ne oferă sprijin în acest sens. Nu mă voi referi la PSD în acest discurs. Nu vreau ca toate aceste alegeri să fie ca celelalte din trecut.

Îmi doresc ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre partide. Vreau ca aceste alegeri să fie despre dezvoltare, nu despre acuzaţii între actorii politici. Vreau ca aceste alegeri să fie despre viitor, nu despre trecut”, a mai precizat preşedintele PNL.

Raluca Turcan: Începând din 6 decembrie putem intra într-o epocă a dezvoltării

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre începutul unei perioade de dezvoltare și despre însănătoșirea sistemelor publice importante după alegerile din 6 decembrie. În discursul său de la lansarea programului de guvernare, Turcan a avertizat și că ”pericolul PSD nu a trecut”.

„O criză pune la încercare, în primul rând, statul, cu marile sale sisteme publice. Grea încercare pentru România pentru că vreme de 3 ani şi cu 3 guverne, PSD nu a fost preocupat de marile sisteme publice, ci doar de marii corupţi. Cu PSD au fost 3 ani pierduţi pentru România. 3 ani în care o ţară întreagă a fost ţinută la cheremul marilor corupţi din PSD. 

Criza a devoalat şi lipsa de responsabilitate a unor partide, care s-au autoizolat exact atunci când românii aveau cea mai mare nevoie de implicare şi de decizii corecte. De ajutat nu au ajutat, dar piedici Guvernului PNL au pus.

Şi pun constant. Nu trebuie să uităm că ultimul ministru al Sănătăţii din Guvernul Dăncilă, cu câteva luni înainte de declanşarea pandemiei, era arestat pentru că vămuia contractele de achiziţii care vizau, atenţie, sala de operaţii a Spitalului Judeţean Baia Mare.

PSD a făcut prăpăd în sistemul de sănătate din România! A jefuit constant un sistem care trebuia să ajute oamenii. Aceasta este adevărata faţă a PSD şi ea trebuie reamintită românilor”, a declarat vicepremierul.

Ea a mai spus că angajamentul PNL astăzi este să asigure dezvoltarea României.

„Astăzi, agajamentul nostru ferm este să asigurăm dezvoltarea României. Începând cu 6 decembrie, avem oportunitatea să corectăm toate cauzele care au stat la baza slăbirii statului român şi să punem în aplicare reformele amânate de zeci de ani. Un stat slab a convenit de minune PSD.

Vă rog să reţinem că această criză sanitară s-a suprapus peste cea bugetară şi peste cea  instituţională lăsate de trei guverne PSD în numai trei ani. 

Priorităţile noastre au fost clare:

- Sănătatea publică mai presus de orice

– fără calcule politice meschine în gestionarea crizei;

- Investiţiile publice, sprijinirea mediului economic şi protejarea fiecărui loc de muncă;

- Fondurile europene – cea mai mare rată de absorbţie de la aderarea noastră în UE”, a completat Turcan.

Raluca Turcan a făcut referire şi la investiţiile pe care le are în vedere PNL.

„De fiecare dată când spunem investiţii spunem:

- Nivel de trai mai bun, calitatea superioară a educaţiei, a sistemului de sănătate, a infrastructurii; 

- Competitivitate mai mare pentru firmele româneşti;

- Locuri de muncă mai bine plătite;

- Atractivitate mai mare pentru investiţii private în localităţile României.

Opţiunea PNL pentru Dezvoltarea României prin investiţii este susţinută puternic de Preşedintele Klaus Iohannis, care s-a străduit şi a reuşit să obţină o finanţare uriaşă, de 80 de miliarde de euro, în negocierile purtate la Bruxelles.

Începând cu 6 decembrie, România intră în epoca dezvoltării acelerate şi a însănătoşirii marilor sisteme publice. Educaţia – va sta la baza dezvoltării României, României Educate”, a concluzionat viceprim-ministrul.

-------------

Articol plătit de PNL. Cod AEP 11200025.  

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.