Primarul Sectorului 6: Penalități în cazul „lucrărilor de mântuială” efectuate la cinci şcoli

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 01.02.2021 - 13:14
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu/FOTO: Inquam Photos/Liviu Florin Albei

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că va aplica penalităţi în cazul „lucrărilor de mântuială” care s-au efectuat la cinci şcoli şi a subliniat că şcoala nu va începe în aceste clădiri până când nu este totul conform.

SHARE

„Pericol de incendiu. Lucrări de mântuială în 5 şcoli (...). Să fie clar: eu nu accept lucrări neconforme, cu riscul de a plăti politic pentru incompetenţa fostei administraţii. După Colectiv şi incendiile de la spitale, asta ar fi chiar culmea, să nu învăţăm din greşelile doreilor şi din cinismul politicienilor! Oricum, cei vinovaţi vor plăti, acum voi analiza contractele şi vom aplica penalităţi. Aştept explicaţiile firmei care s-a ocupat de dirigenţia de şantier, apoi, dacă nu sunt pertinente, este posibil să le desfac contractul şi să-i fac şi de râs, în mod public. Eu fac tot ce ţine de mine să începem şcoala cât mai repede, dar nu vom începe şcoala în aceste clădiri până ce nu este TOTUL conform! Nu, nu merge şi aşa!", a scris Ciprian Ciucu, luni, pe Facebook.

 

 

Potrivit acestuia, trebuiau recepţionate lucrările demarate în vara anului trecut, însă la o verificare în teren a constatat nereguli. El a precizat că lucrările au fost contractate de fosta administraţie.

„La o verificare în teren, constructorul nu a respectat proiectul tehnic, iar firma de dirigenţie de şantier (aceea care trebuia să ne protejeze interesele în faţa constructorului) nu a existat, nu au semnalat neconcordanţele ISU cu proiectul tehnic, iar reţeaua electrică montată este neconformă”, a afirmat Ciprian Ciucu.

El a menţionat câteva exemple de neconformităţi ISU, deşi proiectul tehnic era clar: lipsa uşilor rezistente la incendiu la anumite camere (subsol, depozite, tablou electric, degajament protejat); nu s-a folosit spumă rezistentă la foc; uşile claselor montate direct în plăcile de rigips, nu în cadru metalic; hidranţii montaţi direct în rigips; grinzile de la subsol placate cu polistiren, în loc de vată minerală, etc.

Ciprian Ciucu a dat şi câteva exemple de neconformităţi privind instalaţiile electrice: lipsa senzorilor de detecţie fum în tavan şi a martorilor la nivelul tavanului casetat; fixarea necorespunzătoare a cablurilor de curenţi tari şi slabi; doze de aparataj lipsă sau improvizate; legături de cabluri neconforme; nerespectarea distanţei de 300 mm între curentul tare şi slab, conform proiectului tehnic şi a legislaţiei în vigoare; etc.

„Oamenii aceştia sunt iresponsabili, eu nu bag copiii în aceste şcoli până şi cel mai mic pericol va fi înlăturat. La Şcoala 197 s-a păstrat instalaţia de termoficare veche, mă refer la ţevile principale de la parter. Se punea presiune politică pe ei, să fie gata în septembrie 2020, înainte de alegeri. Şocantă, pentru mine, este tăcerea totală a firmei care se ocupă de dirigenţia de şantier (care ar trebui să fie ochii noştri la faţa locului). Am primit facturi de la constructor, avizate de către firma de dirigenţie de şantier, dar niciun raport de neconformitate. Noroc că PNL Sector 6 are un consilier local care se pricepe la construcţii şi care a luat din timpul lui şi a mers săptămâna de săptămână în şantiere”, a spus Ciprian Ciucu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te