Primarul PNL al Reșiței susține că Bolojan l-ar fi avertizat că vor trebui să-și caute alt partid

DE Valentin Mirică | Actualizat: 25.10.2021 - 11:59
Ioan Popa Foto: Facebook

Primarul PNL al Reșiței, Ioan Popa, a afirmat, într-o declarație pentru Express de Banat, că Bolojan l-ar fi avertizat că vor trebui să-și caute alt partid. Popa i-a criticat pe Klaus Iohannis și Florin Cîțu și a apreciat că PNL ar putea fi sub AUR, ca intenție de vot.

SHARE

Primarul Reșiței, Ioan Popa, provenit din mediul de afaceri și aflat la al doilea mandat, i-a mai criticat, în ultima lună, pe Klaus Iohannis și Florin Cîțu. 

CITEȘTE ȘI: Doi membri ai clanului Săndulache, arestați. Gruparea forța femei să ascundă droguri în zone intime

„Sunt oameni care au demonstrat, pe care istoria recentă i-a validat, și mă refer aici la Ilie Bolojan și alții de acest gen, oameni care nu sunt consultați, pe care nu-i bagă nimeni în seamă. Președintele României își termină mandatul, dar e important e cum îl termină”, spunea, la început de septembrie, Popa. 

Acum, el a afirmat că, dacă s-ar organiza alegeri anticipate, ar fi o catastrofă pentru PNL.

 „Acest lucru întâmplat cu câteva zile înainte de alegerile din PNL mi s-a părut ca și cum ți-ai trage cu un glonț în picior singur. Nu l-am înțeles, nu-l înțeleg nici acum, nu înțeleg nici ce se întâmplă acum. Oamenilor ăstora parcă li s-a întunecat mintea pentru că e suficient să comanzi un sondaj de opinie să vezi unde ne-am dus. Cred că dacă mâine ar fi alegeri, ar fi o catastrofă. Cred că PSD s-a dus spre 40 la sută fără să facă nimic. Probabil și AUR s-a dus la deal și noi s-ar putea să fim sub AUR la ora asta! Reacția președintelui Iohannis cu Cioloș mi se pare total inadecvată, mi se pare o glumă de prost gust! Și, vă devoalez o discuție privată, mă aflu în situația în care mi-a spus Ilie Bolojan, în decembrie anul trecut: «Nelule, nu știu ce se întâmplă, dar s-ar putea ca peste trei-patru luni să ne căutăm partid!» Mă uit stupefiat la tot eșichierul politic și nu înțeleg nimic”, a afirmat Popa pentru Express de Banat. 

Totuși, el și-a exprimat spernața să nu se ajungă în situația de a pleca din partid. 

 „Eu am fost de Dreapta, sunt de Dreapta, sunt un om liberal, sper ca până la urmă, cumva, cineva să sune un clopoțel și să le dea deșteptarea colegilor noștri de la nivel central”, a spus acesta. 

La 23 octombrie, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a cerut coopetarea USR la guvernare.

CITEȘTE ȘI: DSP Iași: Vârful valului patru, peste o lună, iar în ianuarie va veni valul cinci

„Cu câteva luni în urmă nu exista nici un membru important din PNL care să nu critice o eventuală colaborare, de orice fel, cu PSD. Astăzi, aproape toți cei importanți din echipa câștigătoare, ne crează emoții. Nouă, celor consecvenți în convingerea că noul guvern nu trebuie sa depindă de acest partid.

Cooptarea USR in guvernul Ciucă e necesară și ar duce la încheierea acestei penibile crize. Locul la șefia Camerei Deputaților e liber. L-ar putea ocupa cineva din USR motiv pentru care cred că s-ar regăsi intelegere pentru ca Fondurile Europene și Dezvoltarea sau Justitia in locul lor, să revină la PNL.

Cu siguranță s-ar găsi și pt dl Cîțu o soluție. Propunerea noului guvern ar fi votată si de USR și de UDMR si ne-am apuca de lucru. Sunt atatea de facut”, a scris Dunca pe Facebook. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.