Primarul Mihai Chirica, către un jurnalist: Mi-e silă să mai citesc aceste reportaje lamentabile

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 05.03.2021 - 18:52
Primarul Mihai Chirica s-a supărat pe un jurnalist. Foto Facebook Mihai Chirica

Un articol din presa locală în care erau criticate proiectele prin care primarul din Iași vrea să obțină bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență i-a declanșat lui Mihai Chirica un acces de furie, manifestat pe Facebook.

SHARE

Primarul Mihai Chirica a avut o reacție extrem de dură la un articol din Ziarul de Iași, intitulat „Ghiveciul lui Chirica: toată neputinţa din ultimii cinci ani, pusă pe tavă la Bucureşti. Nici el nu crede în aceste proiecte”, scris de jurnalistul Alex Andrei.

„«Ghiveci» este în mintea dumneavoastră, domnule Andrei, atotcunoscător, mult prea citit și informat”, a scris primarul Iașului. 

Citește și: Fantasmele lui Chirica: vrea bani europeni pentru proiecte care nu au nici studiu de fezabilitate

Articolul arăta că Mihai Chirica a prezentat o listă cu 50 de proiecte care ar putea fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare. Valoarea totală este de 2,3 miliarde de euro. Cel mai mare proiect, trenul metropolitan (1,4 miliarde de euro) nu are nici măcar studiu de fezabilitate, nota jurnalistul.
 

„Nu dormim câinește să așteptăm «greșeala adversarului»”

 
„Dacă ați fi avut curiozitatea să citiți și anexele la fiecare proiect, cineva de bună credința ar fi remarcat zecile de proiecte care au deja proiect tehnic, proiecte de sute de milioane de euro care nu au nevoie de proiecte tehnice fiind achiziții de tramvaie, autobuze și troleibuze și proiecte care sunt aduse în atenția ieșenilor pentru a le arată că nouă ne pasă și nu dormim câinește să așteptăm «greșeala adversarului», să sar și să mușc...
 
Ghiveci este în mintea dumneavoastră, care mereu ați criticat, dar Iașul a reușit în patru ani să ajungă cu adevărat oraș care atrage investiții. Nu prin munca dumneavoastră, care scrieți de parcă urâți acești cetățeni, ci prin munca celor care cred în destinul nostru”, a menționat primarul. 
 

Chirica, amenințări că nu mai citește articolele jurnalistului

Mai treceti munții să vedeți că în Ardeal toți pun umărul și la aceasta oră presa locala ar fi invitat pe toți cei care contează să sprijine, să completeze aceste proiecte, să le facă mai bune. Mi-e silă să mai citesc aceste lucruri și reportajele lamentabile în care vă plângeți și huliți orice: primărie, biserica, justiție, tot. Voi sunteți perfecțiunea pentru că voi creați curente de opinie: ură și să râdem ca proștii de noi, iar ceilalți să se unească și să crească.

(...) Am scris pe fugă, m-am descărcat. De acum continuăm munca și toată luna martie nu mai citesc niciun articol semnat Alex Andrei și nu-i mai transmit niciun punct de vedere”, a scris Mihai Chirica. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te