Primarul din Caracal, tatăl patronului stației GPL ilegale din Crevedia, se autosuspendă din PSD

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.08.2023 - 17:28
Ion Doldurea, primarul de la Caracal Foto: Facebook/Ion Doldurea

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, tatăl patronului stației GPL ilegale din Crevedia, se autosuspendă din PSD. Doldurea este un apropiat al baronului de Olt, Paul Stănescu. E a venit cu un comunicat în care precizează motivul autosuspendării.

SHARE

Ion Doldurea, primarul din Caracal, al cărui fiu deținea stația GPL ilegală din Crevedia, renunță la funcțiile din PSD și la calitatea de membru al partidului, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea social-democraților.

Fiul lui Doldurea, Ionuț, este patronul firmei care deține stația GPL din Crevedia. Primarul însuși a provocat indignare după ce a declarat că faptul că pompierii au fost răniți în explozia de la Crevedia "e problema lor".

Primarul din Caracal, tatăl patronului stației GPL ilegale din Crevedia, se autosuspendă din PSD

Doldurea este un apropiat al baronului de Olt, Paul Stănescu, secretar general al partidului, și s-a speculat ca această relație l-a ajutat și pe fiul său în afacerile cu GPL.

Citește și: Anchete după tragedia din Crevedia. Patronul, audiat. Procurorul Marius Iacob conduce investigațiile

Marcel Ciolacu a fost foarte deranjat de implicarea familiei primarului în scandalul tragediei de la Crevedia, susțin sursele citate, și măsură autosuspendarii nu a fost una voluntara, ci impusa.

Totuși, primarul Doldurea, deși pierde toate funcțiile din PSD, rămâne șef la primăria din Caracal.

Stația GPL care a explodat sâmbătă și a provocat 46 de victime la Crevedia, dintre care 26 de pompieri, îi aparține fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma se numește Flagas SRL și administrează, după toate informațiile, o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz.

Conform datelor obținute de Digi24, la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10 000 de litri fiecare. Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat, în cursul zilei de sâmbătă, să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Citește și: Imaginile care arată că Arafat ar fi putut împiedica tragedia din Crevedia accesând „Google Earth”

Cu o zi în urmă, într-un interviu pentru un post de televiziune acordat imediat după incendiu, Ion Doldurea, primarul din Caracal, a vorbit despre tragedia produsă la firma fiului său, Ionuţ Doldurea. Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a răspuns: „Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”, a precizat edilul.

Motivele autosuspendării: comunicatul postat pe rețelele de socializare

”Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.
 
De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.
Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.
 
Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.
 
La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.
 
Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.
 
Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.
 
Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.
 
Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”, a scris Doldurea pe Facebook.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te