Primarul din Câmpia Turzii, acuzat de corupție și favoruri sexuale: A transformat primăria în bordel

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.07.2024 - 15:03
Primarul din Câmpia Turzii, acuzat de corupție și favoruri sexuale: A transformat primăria în bordel - Foto: Facebook/ Dorin Lojigan
Primarul din Câmpia Turzii, acuzat de corupție și favoruri sexuale: A transformat primăria în bordel - Foto: Facebook/ Dorin Lojigan

Primarul din Câmpia Turzii, acuzat de corupție și favoruri sexuale. Dorin Nicolae Lojigan, primarul liberal al orașului Câmpia Turzii, este sub vizorul DNA după ce au apărut acuzații conform cărora ar fi solicitat bani și favoruri sexuale în schimbul angajărilor în primărie.

SHARE

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) s-au autosesizat în urma unui live pe Facebook realizat de o fostă angajată a primăriei.

Primarul din Câmpia Turzii, acuzat de corupție și favoruri sexuale: A transformat primăria în bordel

Aceasta a afirmat că primarul i-a cerut favoruri sexuale pentru a-i asigura un loc de muncă, recunoscând că ar fi obținut postul după ce a primit răspunsurile la întrebările din concursul de angajare.

Marți, procurorii DNA au efectuat percheziții la primărie, ridicând mai multe documente, laptopul și telefonul primarului pentru analize informatice. 

Citește și: Primarul unei comune din Prahova, săltat de polițiști. Ce infracțiuni a comis

Ce acuzații îi aduc localnicii primarului din Câmpia Turzii

Locuitorii orașului au reacționat nervos și s-au declarat scârbiți de practicile neortodoxe din primărie.

Un localnic a declarat supărat: „Ne-am uitat pe rețelele de socializare și arată că primarul e anchetat în ceva dosare de corupție. A transformat primăria într-un bordel.”

Un alt localnic a adăugat că „la primărie se percepe comision pentru orice contract” și că „angajările se fac pe pile și bani”.

Citește și: Fostul primar PNL din Câmpina a scăpat de închisoare pentru corupție. Prescripţie şi achitare

Reacția primarului

Într-o postare pe Facebook, Dorin Nicolae Lojigan a confirmat că procurorii au efectuat percheziții, menționând că cercetarea se concentrează pe faptele în sine și nu pe persoana sa.

"O serie de precizări, despre perchezițiile DNA. Am citit și eu titlurile alarmante din presă și informațiile prezentate în cadrul articolelor și vreau să aduc unele precizări și clarificări:

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, într-adevăr, astăzi, o serie de cercetări la Câmpia Turzii. Procurorii au vrut să verifice dacă s-au comis posibile fapte de corupție în instituție. Am cooperat cu aceștia și le-am pus la dispoziție toate documentele solicitate.

La finalul cercetării, nu au fost identificate și ridicate bunuri sau înscrisuri care să fie relevante în această cauză. Ceea ce vreau ca toată lumea să ştie este că această cercetare penală s-a referit LA FAPTĂ, nu la persoană, adică o cercetare in-rem. Prima dată, procurorii vor să afle dacă a existat FAPTA.

Toată situația a fost generată de tentativa vădită de denigrare pe care AUR Câmpia Turzii a dus-o în campania electorală. Aceasta a avut scopul clar de a mă defăima atât în ochii colegilor, cât și a cetățenilor. Voi sta la dispoziția organelor de cercetare ori de câte ori consideră că este necesar", a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te