Acest sector are, doar în 2021, venituri de circa 250 de milioane de euro.
CITEȘTE ȘI: Interlopul Costel Caran i-ar fi cerut o taxă de 100.000 de euro lui Alex Bodi pentru poze împreună
Potrivit unei analize realizate de ONG-ul Funky Citizens, în perioada 2017-2021, Sectorul 4 a primit 95 de milioane de lei.
Pe primul loc este Primăria Municipiului București, care a beneficat de 170 de milioane de lei din Fondul de rezervă, din care 100 de milioane de la guvernul Dăncilă către administrația Firea și puțin sub 70 de milioane de lei de la cabinetul Orban spre primarul Nicușor Dan - arată site-ul buletin.de. Pe locul trei la nivel național se află Constanța, cu o subvenție de la Guvern de 61 de milioane de lei.
Guvernul Dăncilă a transferat către primăria lui Daniel Băluță nu mai puțin de 83 de milioane de lei, dar și guvernul Orban i-a întins o mână de ajutor cu suma de 7,82 milioane de lei.
Guvernul Orban a transferat însă sume consistente și către alte sectoare, unul din principalii beneficiar fiind Robert Negoiță, care a primit de la executivul liberal 12 milioane de lei - mai arată buletin.de.
CITEȘTE ȘI: Românii bolnavi refuză să fie transferați la spitalele din străinătate. Se tem ca vor muri de foame
„Unele localități sunt practic dependente de banii care vin de la Guvern; în absența fondurilor primite din Fondul de Rezervă, sute de localități nu dispun de o serie de resurse semnificative din buget. Nu mai puțin de 472 de localități au peste 15% din bani veniți din fondul de rezervă în 2020 (un caz atipic este comuna Ceahlău, unde procentul este peste 100% pentru că localitatea a avut parte de o alocare separată prin HG 100/2020 prin care i s-au alocat aproape 7 milioane de lei pentru plata unui titlu executoriu)”, scrie Funky Citizens.