Primăria Capitalei trimite 1.000 de pensionari în vacanțe all-inclusive în Grecia

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.08.2018 - 16:26
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Primăria condusă de Gabriela Firea cheltuiește 2 milioane de lei (peste 400.000 de euro) pe excursii peste hotare destinate pensionarilor bucureșteni, scrie Recorder.

SHARE

Sunt alocate 1.000 de locuri pentru vacanțe de neuitat în Paralia-Katerini: transport dus-întors cu autocarul, șapte nopți de cazare într-un hotel cu acces la piscină, trei mese asigurate în fiecare zi, excursii pe muntele Olimp și la alte obiective turistice.

Jurnaliștii Recorder scriu că în regulamentul de participare, pensionarilor li se pune în vedere că pe durata vacanței nu au voie să se îmbete și să consume droguri. Înscrierile pentru ocuparea celor 1.000 de locuri au început chiar de astăzi, iar principala regulă de selecție este primul venit, primul servit. Șansele sunt, însă, inegale deoarece organizatorii au făcut eforturi reduse pentru a mediatiza organizarea excursiilor, informația circulând doar pe filieră de partid, ca să ajungă la cine trebuie.

Excursiile sunt organizate de Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), instituție pe care Gabriela Firea a înființat-o anul trecut, bugetând-o cu peste 17 milioane de lei anual (3,6 milioane de euro). Tot CSMB oferă recompense bănești cuplurilor care aniversează 25, 50 sau 75 de ani de căsătorie și organizează excursii interne și petreceri pentru persoanele de vârsta a treia.

Centrul pentru Seniori al Municipiului București este condus de tânăra Alexandra Dobre (26 de ani), membră PSD, cunoscută ca fosta secretară a lui Gabriel Oprea, potrivit Recoder. Alexandra Dobre nu a dat vreun concurs pentru postul de director al CSMB, ci a fost numită prin detașare. Contactată de Recorder, Alexandra Dobre a precizat că nu poate răspunde la nicio întrebare, nici în legătură cu organizarea excursiei în Grecia, nici cu numirea sa în funcția de director.

Recent, Centrul pentru Seniori al Municipiului București a organizat, la un restaurant de cartier, o petrecere pentru pensionarii bucureșteni la care participanții au primit iconițe și poze cu Gabriela Firea. Petrecerea a costat 11.000 de euro, iar contractul a fost acordat unei firme care se ocupă cu comerțul de piese auto.

Investigația completă a celor de la Recorder poate fi citită aici

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -