Primar PSD, propagandist înfocat al lui Putin. „Au adus șacali să distrugă gospodăriile românilor”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.08.2022 - 14:12
Primar Sâmburești - FOTO: linia1.ro
Primarul din Sâmburești (Olt), Iulia Preda, își induce în eroare alegătorii/ Foto: Facebook

Un primar PSD din Sâmburești (jud.Olt) este unul dintre cei mai înfocați propagandiști al lui Vladimir Putin și ai Rusiei. „Fake news”-urile distribuite pe pagina sa de Facebook frizează ridicolul.

SHARE

Recent, Iulian Preda a scris pe rețeaua socială că în pădurile din nordul județului Olt ar fi fost aduși și eliberați, „la ordin globalist”, 3.000 de șacali, cu scopul precis de a „omorî micul producător român și a-l transforma în client de hypermarket”.

„S-au adus și eliberat prin pădurile nordului județului un număr de 3.000 de șacali. Ne poate spune cineva care este valoarea cinegetică a acestui monstru de import? Ne poate spune cineva de ce autoritățile publice locale nu sunt consultate referitor la această populare artificială cu niște răpitori înăscuți?

Aceste animale au fost aduse intenționat, la ordin globalist, urmărindu-se ca prin această acțiune să fie tăranii constrânși să nu mai crească prin gospodăriile proprii păsări, ovine, caprine, porcine, astfel încât să se grăbească omorârea micului producător și transformarea lui în client de hypermarket.

Noi nu mâncăm gândaci, creiere bolnave...”, a scris primarul pe Facebook.

Citește și: 

VIDEO Bune contra lui Putin. Interes uriaș pentru dronele Bayraktar. Lista de așteptare, 3 ani

Pe aceeași pagină de Facebook, Preda face propagandă în favoarea „neutralității” României în războiul din Ucraina.

Newsweek România a stat de vorbă cu primarul din Sâmburești pentru a afla ce-l mână-n luptă pe edil.

El a refuzat să ne precizeze cine a adus cei 3.000 de șacali în pădurile din Olt. „ Știu, dar nu pot să vă spun. Vă rog să mă înțelegeți. Informația o am de la cineva din interiorul lor. Dacă vă spun de la cine îl pot deconspira. Nu voi face asta”.

Apoi, primarul Preda ne-a povestit ce pagube ar produce animalele în cauză. „Distrug cotețelle omanilor, le manâncă păsările și alte animale. Odată mi-a intrat un șacal în ștreandul pe care-l construim în comună. Ne întâlnim cu ei ziua în amiaza mare. E greu să prinzi un șacal. Nu sunt periculoși pentru oameni. Nu au devenit agresivi. Mi-e frică însă să nu ajungem ca-n Delta Dunării, unde șacalii dezgroapă morții din morminte”, a spus el.

Citește și: 

VIDEO Putin pierde și folosește centrala nucleară Zaporojie ca vârf de lance. Riscurile sunt uriașe

Întrebat de ce răspândește astfel de informații false, primarul a replicat sec: „Pentru că este o realitate! Dacă vreți vă dau și o poză”.

Despre Zelenski: „Băi, caricatură soroșistă, de la mine ai o mare scârbă…”

Recent, în momentul în care președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a ținut un discurs adresat Parlamentului României, primarul Preda l-a catalogat pe acesta drept „bufon, circar sososist”.

Aseară, Parlamentul României l-a ascultat și aplaudat pe bufonul ăsta, un circar sorosist care și-a distrus propria-i țară adoptivă, la ordin. Globalismul, sub formele sale cele mai nebănuite…”, a scris el pe Facebook.

Într-o altă postare, el a acuzat: „Saltimbancul ăsta dizabilitat își permite să-l caracterizeze pe Ceaușescu, în plină ședință a Parlamentului României. Și, slugile globaliste, îl aplaudă. Băi, saltimbancule, Ceaușescu a lăsat o țară liberă, fără datorii, cu industrie, plină de viață, pe când tu ți-ai ruinat țara ce ai moștenit-o de la alții (era să zic țara ta, dar nu e a ta, a ta are stea în colțuri). Băi, caricatură soroșistă, de la mine ai o mare scârbă…”

Primarul Iulian Preda (PSD) conduce Primăria Sîmbureşti din judeţul Olt. Al treilea mandat l-a câştigat în 2020, cu 92% dintre voturile exprimate. Are peste 3.700 prieteni pe Facebook, mult mai mulţi decât numărul total al locuitorilor comunei, mulţi dintre ei atenţi la postările edilului, pe care le şi apreciază.

Unele dintre postări şochează pur şi simplu. Primarul îi consideră pe cei care se lasă vaccinaţi animale de companie, conform unei postări în care susţine că „S-a descoperit un nou animale de companie: omul! Poartă botniţă, este ţinut în lesă şi are carnet de vaccinare“.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te