Președintele BEM a sesizat Parchetul în legătură cu scandalul sacilor de voturi de la Sectorul 1

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 01.10.2020 - 15:38
Captură Antena 3

Preşedintele Biroului Electorat Municipal (BEM) din Bucureşti a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în legătură cu apariţia în presă a imaginilor de pe camerele de supraveghere cu sacii de voturi din Sectorul 1.

SHARE

Informația a fost publicată de news.ro, care citează surse din cadrul BEM. 

Preşedintele BEM argumentează că a existat o infracţiune de acces ilegal la camerele de supraveghere video ale Biroului Electoral Sector 1 şi distribuirea acestui filmuleţ către mass-media, au adăugat sursele citate.

Biroul Electoral al Sectorului 1 Municipiul Bucureşti vine cu precizări în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public şi spune că, imaginile filmate în noaptea de 28 spre 29 septembrie apar preşedintele BES 1 şi preşedintele secţiei de votare pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor.

„Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi USR-PLUS, care în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către preşedinte tocmai pentru a se asigura transparenţa procesului electoral”, prezicează sursa citată. BES 1 adaugă că activităţile desfăşurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conţinea lista cu semnăturile votanţilor, sac care a fost înmânat preşedintelui secţiei de votare.

„Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către preşedintele secţiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispoziţiilor art. 6 din hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a BEC”, mai arată sursa citată.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat că acele imagini au fost filmate de pe monitoare, deci nu au fost alterate din hard. Edilul în funcţie s-a întrebat ce căutau în încăpere trei reprezentanţi de la USR şi a adăugat că şoferul său nu a intrat niciodat în biroul electoral de sector, aşa cum a afirmat Clotilde Armand.

Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR-PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Jandarmeria a transmis că voturile se află într-o zonă restricţionată, păzită şi nimeni nu a avut acces. Poliţia va ridica imaginile pentru verificări.

De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă că s-au autosesizat şi au deschis, joi, un dosar penal, în care se fac cercetări in rem, ca urmare a apariţiei imaginilor în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Un alt dosar privind falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale a fost deschis luni, ca urmare a unui apel la 112.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te