Premierul Marcel Ciolacu în Harghita: „Să terminăm cu prostiile cu autonomia Ţinutului Secuiesc”

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 26.02.2024 - 13:13
Premierul Marcel Ciolacu în Harghita: „Să terminăm cu prostiile cu autonomia Ţinutului Secuiesc” Foto: gov.ro

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă în judeţul Harghita, că „să terminăm cu prostiile cu autonomia Ţinutului Secuiesc” şi a adăugat că acest lucru nu a fost şi nu va fi niciodată.

SHARE

Marcel Ciolacu a fost prezent sâmbătă, la conferinţa judeţeană a PSD Harghita, care se desfăşoară la Casa de Cultură din Topliţa. Acesta a declarat că nu este de acord cu independența anumitor ținuturi din România.

„Şi eu şi dumneavoastră vrem să ne creştem copiii într-o ţară normală. Pentru a face acest lucru, în primul şi în primul rând trebuie să ne comportăm noi normal. Haideţi să terminăm cu prostiile, cu autonomia Ţinutului Secuiesc.

Nu a fost şi nu o să fie niciodată. În Constituţie României este un stat suveran şi niciodată nimeni nu va împărţi Ardealul, scrie Observatornews.

Premierul Marcel Ciolacu în Harghita: „Să terminăm cu prostiile cu autonomia Ţinutului Secuiesc”

El a precizat că cetăţenii de etnie maghiară care nu vorbesc româneşte se condamnă singuri. 

Ardealul. România este membră a Uniunii Europene, este membră NATO, toate aceste poveşti şi toate aceste învrăjbiri apar când sunt alegeri.

Vezi Doamne, acesta este felul liderilor politici de a-şi mobiliza electoratul la vot. Am depăşit acele vremuri. Sunt familii mixte. Copiii noştri merg la şcoală împreună. Suntem în România şi ei sunt români”,  a afirmat preşedintele PSD.

El a precizat că cetăţenii de etnie maghiară care nu vorbesc româneşte se condamnă singuri.

„Mai veneau la mine şi îmi spuneau am fost pe la Topliţa şi am intrat într-un magazin, iar doamna care mă servea nu ştia româneşte. Este posibil şi acest lucru. Dar, iertaţi-mă, se condamnă singură acea doamnă care nu ştie româneşte în inima României.

Citește și: Ciolacu: „Altă coaliţie din 2025 nu se poate creiona decât în jurul PSD şi PNL”

„Mai veneau la mine şi îmi spuneau am fost pe la Topliţa şi am intrat într-un magazin, iar doamna care mă servea nu ştia româneşte. Este posibil şi acest lucru.

Dar, iertaţi-mă, se condamnă singură acea doamnă care nu ştie româneşte în inima României. Cine o îndeamnă să nu înveţe româneşte în România fiind cetăţean român, greşeşte.

Liderul PSD spune că nu va accepta legi care să favorizeze anumiţi români de altă etnie

Premierul a mai anunţat că nu va accepta excese şi legi care să favorizeze anumiţi români de altă etnie. 

„Lucrurile trebuiesc privite cu totul altfel. Nu noi de la Bucureşti trebuie să venim şi să vă dăm dumneavoastră lecţii, de altfel trăiţi acasă. Cu adevărat nu am să accept niciodată excese.

Nu am să accept ca în România să existe legi care favorizează anumiţi români de altă etnie. Cu toţii suntem egali.

Trebuie să ne respectăm. În cazul în care nu ne respectăm, trebuie să primeze ordinea de drept fiindcă democraţia aşa se menţine.

Nu este o anarhie, în rest, nu putem decât să ne dezvoltăm împreună, să investim mult mai mult în judeţele dumneavoastră, în specificul judeţelor dumneavoastră”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te