Premierul Ciolacu a dat-o afară pe consiliera Mădălina Turza. Până în 2021, a fost șefa ANDPDCA

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.07.2023 - 15:00
Premierul Ciolacu a dat-o afară pe consiliera Mădălina Turza. Până în 2021, a fost șefa ANDPDCA - Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a eliberat-o din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului pe Mădălina Turza. Până în 2021, aceasta a fost președinte al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA).

SHARE

„Decizie privind eliberarea doamnei Maria Mădălina Turza din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, arată hotărârea publicată în Monitorul Oficial, informează News.ro.

Mădălina Turza a absolvit în 2002 Facultatea de Științe Politice în limba engleză din cadrul Universității din București. În 2004 a obținut o diplomă de master în Drept Internațional Umanitar de la aceeași universitate.

Citește și: Marius Budăi, ministrul Muncii, şi-a dat demisia. Totul este după scandalul azilelor din Ilfov

În 2017 a absolvit Masterul în Politici Publice și Servicii de Incluziune în domeniul dizabilității la College of Education and Human Development (Colegiul pentru educație și dezvoltare omenească) - Universitatea din Minnesota, SUA, fiind bursieră a Departamentului de Stat al SUA – Fulbright/Humphrey în domeniul drepturilor omului și politicilor publice

Din 2011 până în 2019 Turza a fost președinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), organizație care monitorizează respectarea drepturilor copiilor cu dizabilități și raportează către organismele ONU (OHCHR, Comitetul CRPD), Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Europei conform prevederilor UNCRC și UNCRPD.

În 2019, Mădălina Turza și-a lansat candidatura ca independentă pentru alegerile pentru Parlamentul European, bazându-se pe notorietatea ei în rândul familiilor care aveau copii cu dizabilități. Pentru validatea candidaturii a strâns 100.844 de semnături, care au fost însă insuficiente deoarece Biroul Electoral Central a invalidat o parte din ele.

Citește și: Decesele într-un cămin al groazei, trecute pe un ”caiet de prezență”. 21 de morți într-un singur an

Candidatura i-a fost respinsă în urma invalidării câtorva liste, din cauza cărora a „căzut” sub pragul minim de 100.000 de semnături.

Din 2019 până în 2021, Turza a ocupat funcția de Secretar de Stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, fiind președinte al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA).

Iar din 2021 până pe 13 iulie 2023, Mădălina Turza a fost Consilier de Stat la Cancelaria Primului Ministru.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te