Prefectul PSD de Vrancea, Nicuşor Halici, se ceartă cu preşedintele CJ, Cătălin Toma

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.02.2023 - 18:16
Prefectul PSD de Vrancea, Nicuşor Halici, se ceartă cu preşedintele CJ, Cătălin Toma - Foto: YouTube, Vrancea Atlas TV

Este deranj maxim în actualitatea politică vrânceană. Prefectul PSD de Vrancea, Nicuşor Halici, se ceartă cu preşedintele consiliului judeţean, liberalul Cătălin Toma, din cauza afirmaţiilor făcute public de deputatul vrâncean Ion Ştefan, de la Forţa Dreptei.

SHARE

Aşa a început scandalul politic: pe 9 februarie, în conferință de presă, deputatul vrâncean Ion Ștefan (Forța Dreptei) a făcut publică depunerea unei plângeri penale, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani.

Ștefan a depus plângerea după ce ar fi fost amenințat cu moartea, printr-un mesaj pe telefonul mobil, la sfârșitul anului trecut, și după ce recent i s-ar fi adus acuzații nefondate, de trafic de influență pe lângă șeful Serviciului Permise și Înmatriculare Vehicule, în mediul online, inclusiv de pe conturi false.

Persoanele implicate în aceste atacuri la adresa sa, susţine politicianul, ar fi foști colegi de-ai săi, din PNL, printre aceștia fiind menționați consilierul județean Cristi Bălosu, dar și Claudiu Marian Matei, patronul unei discoteci.

După conferința de presă a lui Ion Ștefan, printr-o postare de vineri, 10 februarie, de la ora 19:20, de pe contul său de Facebook, prefectul de Vrancea, Nicușor Halici, s-a adresat președintelui Consiliului Județean, liberalul Cătălin Toma.

Citeşte şi: Șeful Comisiei Juridice, Halici (PSD): a fost secretar de comună și slujbaș pe moșia lui Oprișan

Ameninţările cu moartea, şantajul şi calomniile "sunt instrumente de presiune, la care apelează membrii clanurilor mafiote și infractorii, nu politicienii", a afirmat Halici.

Atacul era la Cătălin Toma:

"Îi recomand președintelui PNL Cătălin Toma, și Consiliului Județean să-și facă curățenie în propria curte și să-i înlăture pe acei colaboratori ai săi care fac infracțiuni, precum cele enumerate mai sus, sancționate de legea penală.

Cu siguranță, Cătălin Toma îi cunoaște foarte bine - numele lor fiind notorii în spațiul public – iar protejându-i și menținându-i în funcții publice sau politice, aproape de el, nu face decât să le încurajeze comportamentul infracțional."

La solicitarea Ziarului de Vrancea, Cătălin Toma a dat o replică solicitărilor lui Nicușor Halici.

Citeşte şi: Sexy-nepoțica deputatului PNL Ion Ștefan, ex-ministru, a ajuns consilieră la ministerul Dezvoltării

"Mă dezamăgește reacția nepotrivită a unui om politic, vremelnic prefect PSD! Înțeleg din frământările domniei sale că are cunoștință de transmiteri de informații către << interlopi>>, cred că în virtutea educației pe care o are, ar trebui să aibă decența să spună organelor abilitate cu nume și prenume, să nu fie părtaș la astfel de practici.

Cred că atunci când suntem în funcții de maximă importanță, avem obligația să respectăm legea, să colaborăm cu instituțiile statului și nu să facem postări confuze care pot aduce prejudicii nemeritate instituțiilor, în speță vrâncenilor. 

Îi recomand (n.r. prefectului Nicușor Halici) să fie echilibrat, calm, să respecte încrederea pe care membrii partidului care l-au numit i-au acordat-o."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te