Ponta votează da la referendum, dacă politicienilor condamnaţi li se interzice să mai ocupe funcții

DE Alexandru Pop | Actualizat: 14.04.2019 - 17:31
Victor Ponta, la lansarea candidaților Pro România. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat duminică că el va vota „da” la referendum dacă se va pune întrebarea ca oamenii politici condamnaţi să nu mai ocupe o funcţie publică

SHARE

Președintele Pro România a declarat că va vota tot cu „da” dacă se vor interzice prin referendum ordonanţele de urgenţă în domeniile Justiţiei şi fiscalităţii, transmite Agerpres.

„Nu am văzut niciodată ca în 2019 mai multă corupţie instituţionalizată. Acum se fură cu ordonanţe de urgenţă, se fură cu hotărâri de Guvern şi se fură fără frică, pentru că cei care o fac sau semnează ştiu că o să vină o ordonanţă, o să rezolve Curtea Constituţională, o să ne scape cineva. (…)
 
Dacă va fi referendum pe 26 mai şi întrebarea va fi – oamenii politici care au fost condamnaţi de un judecător pentru o faptă penală să nu mai ocupe o funcţie publică – eu o să mă duc să votez «da» şi vă îndemn şi pe dvs.
 
Dacă vom fi întrebaţi la referendum ca prin ordonanţe de urgenţă date noaptea în domeniul Justiţiei, de fapt prin referendum să interzicem aceste ordonanţe, eu o să votez «da», dar mi-aş mai dori ceva, pentru că acum vorbeşte fostul prim ministru sau viitorul prim ministru, o să decidem toţi asta, dacă tot întreabă domnul Iohannis, pe bună dreptate, poporul, dacă este de acord să nu mai dăm ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei, şi eu cred că e o întrebare bună, în acelaşi timp trebuie să întrebăm poporul şi să votăm «da» să nu se mai dea ordonanţe de urgenţă în domeniul fiscalităţii”, a declarat Victor la lansarea candidaţilor Pro România de la alegerile europarlamentare, eveniment ce a avut loc la Romexpo.

Politicianul a subliniat că e important ca toţi oamenii de afaceri din această ţară „să ştie că nimeni între Crăciun şi Revelion, în noaptea de Paşte, nu le schimbă taxele, impozitele, nu îi împrumută, nu le ia banii”, stabilitatea şi predictibilitatea în acest domeniul fiind factori cheie pentru dezvoltarea României, o economie funcţională şi fonduri suficiente în buget pentru programele sociale.

Ponta a menţionat că, după alegerile pentru Parlamentul European, Pro România va face un guvern din umbră. Totodată, a acuzat PSD că foloseşte banii pe care îi primeşte ca subvenţii de la stat pentru campanii împotriva Pro România.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.